Radar Extra deel 2 over cholesterol: wat kun je zelf doen?

In het tweede deel van de Radar Extra over cholesterol volgt Antoinette Hertsenberg mensen met een hoog cholesterol die hun voedingspatronen onder de loep nemen.

In deel 1 van Radar Extra over cholesterol(verlagers) gaat Antoinette Hertsenberg op zoek naar antwoorden op vragen over de werkzaamheid van cholesterolverlagers, waaronder statines.  Deze medicijnen worden door meer dan 2 miljoen mensen geslikt in Nederland.

Kijk deel I en deel II van Radar Extra over cholesterolverlagers terug

Meer mensen hebben een weerstand tegen medicatie, onder meer vanwege de bijwerkingen. Zij passen hun leefstijl aan en gaan gezonder eten en meer bewegen.

Drie mensen met een hoog cholesterol passen onder begeleiding van huisarts Tamara de Weijer hun voedingspatroon aan. Al na vier weken daalt hun 'slechte' cholesterol.

Voedingspatronen onder de loep

Antoinette neemt een aantal voedingspatronen onder de loep, en laat zien welke laagdrempelige initiatieven er zijn op het gebied van bewegen.

Let op: overleg met je arts!

Stop nooit zomaar met medicijnen, overleg met je arts voor je stopt met medicijnen. Klik hier om meer te lezen over ontpillen, en in dit artikel vind je meer informatie over rodegistrijst, is dat een goed alternatief voor een statine, of moet je er erg voorzichtig mee zijn?

Kijk korte video's hieronder:

Ook interessant