Verander je taalinstelling op Netflix naar Engels voor meer aanbod

Verander je taalinstelling op Netflix naar Engels voor meer aanbod

De profielinstellingen van je Netflix-account blijken van invloed te zijn op het aanbod van films en series dat je krijgt voorgeschoteld. Streamwijzer meldt op basis van onderzoek dat gebruikers die Nederlands als taal hebben ingesteld zo’n 78 series en 6 films niet te zijn krijgen; als de taal wordt gewijzigd naar Engels zijn deze titels wel beschikbaar.

Het verschil in aanbod komt doordat bepaalde titels geen Nederlandse ondertiteling of nasynchronisatie hebben. Voor de Engelsprekenden waarvoor dit geen gemis is, zorgt het veranderen van de taalinstelling dus voor meer kijkmogelijkheden. Het is overigens niet zo dat wanneer je de taal op Engels hebt staan je bepaalde Nederlandse films en series niet kunt bekijken. 

Gebruikservaring belangrijker dan content verbergen

'Voor veel gebruikers is het niet prettig om een film of serie aangeboden te krijgen zonder Nederlandse stemmen of ondertiteling', laat een woordvoerder van Netflix aan Streamwijzer weten. 'Daarom worden films en series met Nederlandse ondertiteling of Nederlandse stemmen aan een Nederlands taalprofiel gekoppeld. Dit is een keuze in gebruikservaring en niet om content te verbergen.'

Lees ook: 7 tips om het meeste uit Netflix te halen

Hoe verander je je taalinstelling? 

  1. Log in op een pc of laptop op je Netflix-account (niet in de app op je smartphone of tablet)
  2. Ga naar 'Instellingen'
  3. Ga naar 'Account'
  4. Ga naar 'Mijn profiel' en kies bij 'Taal' voor Engels

De 78 series beslaan zo’n 6 procent van het totale aanbod aan series. Van alle 2231 films op Netflix is ongeveer 0,3 procent niet te bekijken als je instelling op Nederlands staat. 

Bron: Streamwijzer  

Ook interessant