toggle menu

Bioresonantie

Een test van slechts vijf minuten die zowel je lichamelijke als emotionele ongemakken direct weer 'in balans' kan brengen? Dat is wat therapeuten claimen te kunnen doen middels een 'bio-energetische behandelmethode' met de Asyra Pro: een modern apparaat dat talloze klachten zou kunnen aantonen en behandelen.

Baat het niet, dan schaadt het niet, zou je zeggen over zo'n alternatieve geneeswijze. Maar wat als een nierpatiënt langs een therapeut met een Asyra Pro gaat? En herkent het apparaat ook ernstige afwijkingen?

Of wat als een therapeut claimt de ziekte van Lyme te kunnen aantonen, en je daar volgens hem of haar niet voor naar de huisarts hoeft?

Tussen balans en disbalans

Radar bezoekt samen met proefpersonen een aantal therapeuten die met het apparaat Asyra Pro werken en ontdekt dat de resultaten van het 'bio-energetische' apparaat allesbehalve eenduidig zijn. Zo is er 'veel disbalans' in het lichaam van een nierpatiënt, maar komen de specifieke nierklachten niet naar voren.

Een andere proefpersoon, zonder gezondheidsklachten, krijgt op dezelfde dag bij twee verschillende therapeuten tegenstrijdige testresultaten voorgeschoteld. Tussen de behandelingen zitten slechts een paar uur en nadat de patiënt ’s ochtends 'in balans'  is gebracht, is het 's middags, bij de volgende therapeut, weer volledig mis. Sterker nog: er moet dit keer zelfs een laserpen aan te pas komen om lichaam en geest opnieuw in balans te brengen.

Ingestraald met frequenties

De patiënten gaan vaak niet met lege handen naar huis. Vrijwel alle therapeuten geven flesjes water met alcohol mee, die met 'frequenties' zouden zijn ingestraald en die ervoor zouden zorgen dat het lichaam in enkele weken weer volledig in balans raakt.

Op de faculteit Scheikunde van de Universiteit Utrecht constateert doktor Van Walree echter dat er geen verschil is tussen een druppel gewoon water met alcohol en een druppel van het 'ingestraalde' water van de therapeuten.

In een reactie laat Asyra weten 'de woordkeuze "ingestraald" niet te willen overnemen'. Het bedrijf ziet het liever geformuleerd als: 'De imprint van het opgeladen flesje is een informatieve handtekening.'

'Geen enkel bewijs'

Internist Marcel Levi reageert: 'Er is geen enkele biologische, medische of wetenschappelijke basis voor deze methode. Evenmin is er enig klinisch bewijs. De ziekte van Lyme is een infectieziekte, veroorzaakt door de borreliabacterie. In het bloed kun je aantonen, middels een antistof-bepaling, of je in aanraking bent geweest met borrelia. Het is simpelweg onmogelijk deze ziekte vast te stellen zonder deze bloedtest.'

Meer over:

Reacties

Of praat mee op het forum
Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant