Forever Living: hoe schatrijk kun je worden met aloë vera?

Misschien ken je ze wel, de producten van Forever Living. Allemaal op basis van aloë vera en niet te verkrijgen in de winkel. De kans is groot dat je er dan via iemand die je kent mee in aanraking bent gekomen. Want deze producten worden verkocht via netwerkmarketing.

Forever Living verkoopt gezondheidsproducten en cosmetica op basis van aloë vera. Ze doen dat dus via-via. Het belangrijkste product is het zogenaamde ‘gele kannetje’. Hier zit een aloë vera drank in die je een of twee keer per dag zou moeten drinken en die wonderen doet voor je welzijn.

Behalve leverancier van Aloë Vera producten is Forever ook een netwerkmarketingbedrijf. Je kan zelfs je eigen bedrijf opzetten samen met Forever en als je het goed doet, zou je op den duur zelfs zonder zelf veel werk te verzetten toch heel veel geld kunnen verdienen.

Geld verdienen

Je kunt op twee manieren geld verdienen als je voor Forever werkt. Je kan producten verkopen of je kan mensen sponsoren die producten verkopen. Hoe meer mensen zich via jou aanmelden hoe meer bonus jij krijgt.

Als die mensen op hun beurt ook weer mensen vinden die zich inschrijven en de producten gaan verkopen dan groeit jouw bonus ook weer. Hoe meer mensen zich via jou aansluiten des te beter het met jou gaat en des te meer je gaat verdienen.

Zo bouw je in feite een piramide of team met verkopers. Bij Forever vinden ze het heel belangrijk dat de verkopers zelf de producten blijven gebruiken. Om bepaalde bonussen te krijgen, moet je wel zelf blijven afnemen.

Hoe hoger je op de ladder klimt bij Forever hoe meer korting je krijgt. Je kunt dan dus steeds meer verdienen aan de verkoop van de producten. Toch zal je ook klanten kwijtraken omdat je een deel van jouw klanten zult overhalen om ook producten te gaan verkopen.

Zij gaan dan niet meer van jou kopen, maar kopen zelf in bij Forever. Het blijft dan dus zaak om andere klanten te vinden, anders blijf je met een voorraad zitten.

Forever Living spiegelt in ieder geval een mooie toekomst voor. Je kan door de verkoop mooie bonussen, reizen en auto’s winnen. Ook wordt er gepraat in termen als aanvullend inkomen en vervangend inkomen.

Gezondheidsclaims

Het Hoofdkantoor van Forever Living is heel duidelijk dat er geen gezondheidsclaims gedaan mogen worden. De producten die ze verkopen zorgen er volgens Forever voor dat je je fitter en energieker voelt. Dat je meer uit jezelf en het leven kan halen.

In de huiskamers en op bijeenkomsten gaat het er echter heel anders aan toe. Mensen die de producten verkopen, doen dat wel degelijk met bepaalde gezondheidsclaims. Dat gaat dan via zogenaamde testimonials.

Zo wordt er bijvoorbeeld gezegd: ik heb gelezen over iemand die reuma heeft en sinds die in aanraking is gekomen met de producten van Forever, zijn de klachten gehalveerd. Ze hoeft nu niet meer met krukken te lopen.

Omdat de verkoop zich buiten de invloedssfeer van het hoofdkantoor voltrekt is er dus geen controle op deze verkoop.

Sekte

Mensen die zich bij Radar hebben gemeld en die voor Forever Living hebben gewerkt zeggen dat het soms ook voelt als een sekte. Ze worden aangespoord om mensen in hun naaste omgeving die niet enthousiast zijn over Forever aan de kant te zetten. De kritiek die er over het bedrijf wordt geuit, moet vooral niet worden geloofd.

Het lijkt er volgens deze mensen op dat zolang je in de bubbel van Forever leeft alles goed is, maar zodra je de barsten in die bubbel signaleert je aan de kant wordt gezet. In de reportage zeggen mensen dat ze hun familie en vrienden hebben verlaten.

In die zin is het dus een bedrijf met sektarische trekjes. Nou omvat een sekte veel meer dan dit, maar dat er binnen Forever sprake is van sociale druk is duidelijk. En dat je, zodra je kritiek hebt en daarmee de inkomsten van anderen bedreigd, onheus wordt bejegend hebben de mensen met wie Radar sprak aan den lijve ondervonden.

Wil je meer weten over transparantie bij dit soort bedrijven, bekijk dan de eerlijke verkoopwijzer die is opgesteld door mevrouw Gross van de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Meer over:

Reageer

Wil jij meepraten over dit onderwerp? Dat kan op ons forum!

Reageer op het forum

Ook interessant