Groteske printer maakt leven zuur van gepensioneerden | Radar checkt

Een grote bedrijfsprinter met een onderhoudscontract van het bedrijf ITEC maakt het leven van de familie Brocken ondraaglijk. De printer is al 5 jaar niet in werking, omdat de familie sinds 2014 gepensioneerd is.

Afkoopsom van 3100 euro

Door een verhuizing raakte het onderhoudscontract zoek, waardoor de familie te laat het contract ontbond. ITEC heeft het vervolgens stilzwijgend verlengd voor 5 jaar. Iedere maand tot 2023 moet de familie 46 euro betalen voor onderhoud van een printer die niet gebruikt wordt. Een voorstel met ITEC was niet mogelijk, omdat de afkoopsom 3100 euro zou zijn, een hoger bedrag dan het uitzitten van de contractperiode. De Brockens zitten met het handen in het haar. Fons gaat langs bij de familie om een belletje te plegen met de directeur van ITEC.

Interne fout

Menno van Wichen (ITEC) geeft aan dat het gaat om een interne fout. Een contract kan niet stilzwijgend verlengd worden voor 5 jaar als het niet om een bedrijf gaat. En dat was de familie Brocken niet meer sinds 2018. ITEC biedt daarvoor haar excuses aan en zal de bedragen die vanaf 2018 betaald zijn door de familie crediteren. 
 

Forumreacties (68)

Wil jij meepraten over dit onderwerp? Dat kan op ons forum!

Reageer op het forum
 • R
  • Radar
  • Site Admin
  • 09-09-2019 13:18
  De familie Brocken een grote kantoorprinter in hun woonkamer staan, aangeschaft voor het bedrijf dat zij inmiddels niet meer hebben. Ze willen van de printer af door maar door een onderhoudscontract, dat ze vergeten zijn tijdig te ontbinden, kan de printer niet weg. De contractkosten lopen per maand op waardoor de familie niet optimaal van hun pensioen kan genieten. Wat gaat het bedrijf hier aan doen? Je ziet het maandag in de uitzending van Radar.

  Bekijk het fragment van maandag 9 september 2019 terug: https://radar.avrotros.nl/uitzendingen/gemist/item/groteske-printer-maakt-leven-zuur-van-gepensioneerden-radar-checkt/
 • T
  • tttlocke
  • 09-09-2019 13:36
  Die printer had natuurlijk al lang weg gekund. Dat zal wel los staan van de kosten die bij het contract horen. Maar typisch wordt het beeld geschetst van een verschrikkelijke toestand: zo'n enorm printer, midden in je woonkamer. Schandalig! Allemaal de schuld van dat foute bedrijf!
  Afijn, we kunnen de afloop voorspellen: het bedrijf zal door de knieën gaan, nu het publicitaire mes door Radar hen op de keel gezet wordt. Niet dat het iets uitmaakt voor hen die in dezelfde situatie zitten als deze mensen, maar geen programma hebben om hun eisen kracht bij te zetten, noch dat mensen worden gestimuleerd na te denken en tijdig maatregelen te nemen om te voorkomen dat ze in zo'n situatie komen. Maar daar zal het Radar dan ook wel niet om gaan.
  Edit: als in het onderhoudscontract staat dat de printer verplicht 'in het midden van de woonkamer' moet blijven staan, heeft Radar gelijk en neem ik mijn woorden terug.
 • Z
  • ZeerPrivé
  • 09-09-2019 14:19
  Waarom moet dat bedrijf daar wat aan doen? Zij zijn toch zelf vergeten het onderhoudscontract op te zeggen. Betaal in 1x de kosten van het onderhoudscontract en dat ding kan opgehaald worden. Nu wordt er natuurlijk coulance verwacht, maar hadden zij ooit van coulance gehoord toen ze zelf nog een bedrijf hadden?

  Er zijn zoveel mensen die niet optimaal van hun pensioen kunnen genieten. Alles voor de kijkcijfers, toch Radar? Ik hoop echt dat het bedrijf zich niet door jullie laat manipuleren.
Alle reacties (68)

Ook interessant