toggle menu

Groteske printer maakt leven zuur van gepensioneerden | Radar checkt

Een grote bedrijfsprinter met een onderhoudscontract van het bedrijf ITEC maakt het leven van de familie Brocken ondraaglijk. De printer is al 5 jaar niet in werking, omdat de familie sinds 2014 gepensioneerd is.

Afkoopsom van 3100 euro

Door een verhuizing raakte het onderhoudscontract zoek, waardoor de familie te laat het contract ontbond. ITEC heeft het vervolgens stilzwijgend verlengd voor 5 jaar. Iedere maand tot 2023 moet de familie 46 euro betalen voor onderhoud van een printer die niet gebruikt wordt. Een voorstel met ITEC was niet mogelijk, omdat de afkoopsom 3100 euro zou zijn, een hoger bedrag dan het uitzitten van de contractperiode. De Brockens zitten met het handen in het haar. Fons gaat langs bij de familie om een belletje te plegen met de directeur van ITEC.

Interne fout

Menno van Wichen (ITEC) geeft aan dat het gaat om een interne fout. Een contract kan niet stilzwijgend verlengd worden voor 5 jaar als het niet om een bedrijf gaat. En dat was de familie Brocken niet meer sinds 2018. ITEC biedt daarvoor haar excuses aan en zal de bedragen die vanaf 2018 betaald zijn door de familie crediteren. 
 

Reageer

Wil jij meepraten over dit onderwerp? Dat kan op ons forum!

Reageer op het forum

Ook interessant