toggle menu

Oneindige stroom aan vragen over geboekte vakanties

In de studio zijn Frank Oostdam van de ANVR en Joyce Donat van de Consumentenbond. Zij beantwoorden vragen over geannuleerde vakanties van reizigers in verschillende situaties. Booking.com beantwoordt in een interview vragen over hun slecht bereikbare klantenservice en verschaft duidelijkheid over de rechten van consumenten die geboekt hebben via Booking.com en hun vakanties annuleren vanwege Corona.

Alle reisorganisaties die aangesloten zijn bij de ANVR, geven in plaats van geld terug een voucher aan reizigers waarvan de vakanties geannuleerd zijn. Deze voucher is ook gedekt door het SGR mocht de touroperator failliet gaan voor de nieuwe reis heeft plaats kunnen vinden.

Vragen in de studio

Mensen hebben veel vragen over deze vouchers. De volgende vragen komen in elk geval aan bod:

  • Mag ik het bedrag van de voucher aan meerdere vakanties besteden?
  • Wanneer kan ik toch mijn geld terug krijgen als ik dat liever wil?
  • Als je vakantie voor meerdere personen was, zoals bij een vriendengroep, kan je de voucher dan opgesplitst krijgen op meerdere namen?
  • Wordt de voucher overdraagbaar?  
  • Er zijn ook mensen die te maken hebben met vouchers die niet gedekt zijn door SGR, zoals bijvoorbeeld van een luchtvaartmaatschappij. Als je nou op leeftijd bent, en je wil het ticket op naam van iemand anders laten zetten. Mag dat dan?

Bereikbaarheid Booking.com

Er zijn vele klachten online te vinden over de bereikbaarheid van Booking.com. Pepijn Rijvers, Head of Accomodations bij Booking.com legt uit wat mensen kunnen verwachten als ze annuleren door Corona en volgens het reguliere beleid annuleringskosten moeten maken.

Hij legt uit dat hotels bij non-refundable boekingen en annuleringskosten in contact zullen treden met de gast, om ze ofwel een voucher, nieuwe data of een volledige refund aan te bieden als het door overheidsregels niet mogelijk is het hotel te bezoeken.

Als het niet lukt om dit met het hotel te regelen, zal Booking.com helpen, maar het is momenteel lastig om met ze in contact te komen, omdat hun klantenservice overbelast is.

In je online reserveringsomgeving van Booking.com kun je zien of jij nu al een boeking hebt in een land waar overheidsrestricties voor gelden, in dat geval kom je dus in aanmerking voor een tegoed of een refund.

Het kan ook zijn dat regeringen wereldwijd tot het laatste moment wachten om overheidsrestricties te verlengen. Mogelijk val je hierdoor nog niet onder het refundbeleid, maar in de nabije toekomst wel. Soms moet je dus even geduld hebben voor je duidelijkheid krijgt.

Volledig interview met Booking.com

Het interview dat tijdens de uitzending is getoond, is vanwege tijdsbeperkingen bijgeknipt. Het volledige interview is hier terug te lezen en kijken:

Vragen over geboekte vakanties - reactie Booking.com

Reageer

Wil jij meepraten over dit onderwerp? Dat kan op ons forum!

Reageer op het forum

Ook interessant