toggle menu

Radar Online: Zwarte maskers | Werkspot | Enquête basisinkomen

Een nieuw gezicht in de uitzending van Radar: Fons presenteert Radar Online. Deze week: werken zwarte maskers van Blackhead tegen mee-eters? Bedreigingen via Werkspot en een oproep om mee te doen aan een enquête over het Basisinkomen.

Mee-eters verwijderen met Blackhead?

Een zwart maskertje, van het merk Blackhead, zou je 'binnen luttele minuten' afhelpen van mee-eters. Fons test de maskertjes met een panel. Ben je echt zo snel van je puistjes af?

Bedreigingen via Werkspot

Een positieve review is voor veel bedrijven erg belangrijk. Is het nog wel veilig om een slechte recensie achter te laten? Fons gaat in gesprek met Bas en Lieke. Het stel schakelde Werkspot in omdat ze iemand zochten om de vloer te verven.

De klus wordt afgerond, maar Lieke vond de manier van communiceren met de klusjesman niet prettig. Ze laat een online review achter waarin ze dat laat weten. Dan volgen dreigementen. Wat doet Werkspot, en hoe reageert de politie?

Enquête Basisinkomen

Het concept 'basisinkomen' houdt in dat iedereen, werkend of niet-werkend, maandelijks een inkomen ontvangt van de overheid. Daarvoor hoeft geen tegenprestatie te worden geleverd. Wie naast dit inkomen wil bijverdienen, kan dat onbeperkt doen. Over die extra inkomsten betaal je (net als nu) belasting.

Het basisinkomen vervangt het ingewikkelde systeem van sociale uitkeringen, zoals bijstand en toeslagen, die alleen voor specifieke personen in specifieke situaties gelden. De bureaucratie wordt er dus mee ingeperkt. Het wordt bekostigd uit alle besparingen die daardoor ontstaan, eventueel gecombineerd met een beperkte belastingverhoging. Hoe kijk jij hier tegenaan, en (hoe) zou het jouw leven veranderen?

Laat jouw mening horen en vul de vragenlijst over het basisinkomen in!

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant