Tv-uitzending 20 september 2021

Nieuw wetenschappelijk onderzoek bewijst dat elke vrouw met borstimplantaten gezondheidsrisico's loopt. Dat oude siliconen implantaten lekken was al bekend, maar ook de nieuwe, 'veilige' versies zijn gevaarlijk. Daarnaast: uit een grote enquête blijkt dat pakketbezorgers er vaak een rommeltje van maken. Pakketjes komen te laat aan of verdwijnen zelfs helemaal. Bij wie kun je als consument dan aan de bel trekken? En Sony belooft dat de Playstation 5 een harde schijf van 825GB heeft, maar die opslag blijkt in praktijk 20 procent kleiner te zijn. Radar Checkt! vraagt hoe Sony zomaar 160GB kwijtraakt. 

Alle siliconen borstimplantaten zijn riskant

Een nieuw medisch artikel toont aan dat álle siliconen borstimplantaten lekken en daardoor gezondheidsklachten kunnen veroorzaken. Van oudere implantaten was al bekend dat ze vrouwen ziek maakten; ze zijn daarom ook verboden geweest in de Verenigde Staten. Maar het nieuwe onderzoek toont aan dat er geen significant verschil is tussen de oude implantaten en degene die nu gebruikt worden. Alle siliconen borstimplantaten zijn dus in potentie een risico! 

Radar besteedt al langer aandacht aan de gevaren van borstimplantaten. De gevaren van verschillende implantaten bleek jaren geleden al uit een internationaal journalistiek onderzoek: The Implant Files. 

Pakketbezorging gaat vaak mis, blijkt uit onderzoek

Een pakket met breekbare spullen die over de schutting bij de buren wordt gegooid. Of een duur apparaat dat in een kliko wordt gelegd, die 10 minuten later wordt geleegd door de vuilnisman. Problemen met pakketbezorging komen helaas vaker voor dan we zouden willen. Dat blijkt ook uit een enquête van Radar, ingevuld door bijna 26.000 mensen. Bij bijna de helft van hen is het weleens misgegaan met pakketbezorging. En daarop volgen nog meer problemen. Want als je bij het postbedrijf aanklopt om te klagen, word je linea recta doorverwezen naar het bedrijf waar je je product besteld hebt. Die is namelijk verantwoordelijk als er iets misgaat met de bezorging en niet het postbedrijf. Maar wat als dat bedrijf óók geen sjoege geeft? 

Sony geeft foutieve info over de Playstation 5, Radar Checkt! haalt verhaal

De klantenservice van Playstation geeft verkeerde informatie over de opslagruimte van de Playstation 5. In plaats van 825GB, zoals op de doos vermeld staat, is er na het installeren maar 667GB opslag vrij. Ook de klantenservice verdraait de boel. Waarom doen ze dat? Fons gaat verhaal halen bij moederbedrijf Sony.

Fragmenten