Seats and Sofas: hoge annuleringskosten en slechte service

Je bestelt een bank bij Seats and Sofas en verheugt je erg op de levering. Als je bankstel dan na ruim 5 maanden nog steeds niet compleet geleverd kan worden, besluit je uit wanhoop de bestelling te annuleren. Dit kost je dan wel 1500 euro.

Het is zeker niet de enige klacht over de meubelgigant. Radar voelt Seats and Sofas wederom aan de tand.

Ernesto uit Den Haag bestelt begin september 2016 een bank bij Seats and Sofas. Als deze bank na de afgesproken levertijd van 14 weken nog steeds niet in huis staat, besluit hij verhaal te halen in het betreffende filiaal. Daar krijgt hij half december te horen dat de bank nog niet geleverd is.

1500 euro annuleringskosten

Half januari van dit jaar doet Ernesto een nieuwe poging. De bank blijkt dit keer wel binnengekomen te zijn, alleen is deze niet compleet. Begin februari is de frustratie bij hem zo groot dat hij aangeeft niet meer van de bank te kunnen genieten en zijn bestelling te willen annuleren. Dit kost hem 1500 euro. En dat zonder bank.

Ook Latisha uit Dongen moet uiteindelijk betalen zonder een bank geleverd te krijgen. Eind december gaat ze bij Seats and Sofas op zoek naar een bankstel voor in haar nieuwe woning.  Ze wil er zeker van zijn dat haar nieuwe bank ook daadwerkelijk past in haar kamer, en dus neemt ze een plattegrond mee naar de winkel. De verkoper rekent en tekent alles voor haar uit. Blij verlaat Latisha dan ook de winkel, want ze heeft zojuist een mooi bankstel aangeschaft.

Verkeerd voorgerekend

Ze vervolgt haar zoektocht naar nieuwe meubels en komt er tot haar grote schrik in de volgende winkel achter dat er helemaal geen ruimte meer is voor een eettafel en stoelen. De gekochte bank past helemaal niet zo goed als de verkoper van Seats and Sofas haar had wijsgemaakt.

Emotioneel gaat ze terug naar de winkel om dit aan de verkoper te melden. Ook hij komt tot de conclusie dat het toch niet gaat passen. Latisha geeft aan haar bestelling van 2535 euro te willen annuleren. Dit is mogelijk, maar ze moet dan wel 30 procent annuleringskosten betalen. Dit komt neer op maar liefst 760 euro. 'Gelukkig' is er nog een andere optie; een kleinere bank afnemen met eethoek erbij, maar dan wel voor het eerdere aankoopbedrag van ruim 2500 euro…

In de studio reageert Seats and Sofas op de klachten.

Gerelateerd

Forumreacties (11)

Wil jij meepraten over dit onderwerp? Dat kan op ons forum!

Reageer op het forum
 • R
  • Radar
  • Site Admin
  • 20-02-2017 11:44
  Je bestelt een bank bij Seats and Sofas en verheugt je erg op de levering. Als je bankstel dan na ruim 5 maanden nog steeds niet compleet geleverd kan worden, besluit je uit wanhoop de bestelling te annuleren. Dit kost je dan wel 1500 euro. Het is zeker niet de enige klacht over de meubelgigant. Radar voelt Seats and Sofas (wederom) aan de tand.

  Lees meer: http://radar.avrotros.nl/uitzendingen/gemist/20-02-2017/

  Maandag 20 februari in Radar, om 20:30 uur op NPO 1
 • 1
  • 16again
  • 20-02-2017 13:08
  Volgens voorwaarden 6 maanden na leverdatum alsnog mogen leveren.....lijkt me een onredelijk bezwarend beding. In de branche zijn CBW voorwaarden gebruikelijk, hier geldt slechts een termijn van 1 maand waarin de winkel het product alsnog mag leveren.
 • C
  • crazyme
  • 20-02-2017 16:50
  Volgens voorwaarden 6 maanden na leverdatum alsnog mogen leveren.....lijkt me een onredelijk bezwarend beding. In de branche zijn CBW voorwaarden gebruikelijk, hier geldt slechts een termijn van 1 maand waarin de winkel het product alsnog mag leveren.


  Zo slecht zijn die voorwaarden nog niet hè ? 😁

  Ik ben het roerend met je eens dat zes maanden bovenop de afgesproken levertijd nergens op slaat. Ik kan mij ook niet indenken dat een rechter daarmee instemt, hoewel het natuurlijk wel schriftelijk is overeengekomen met de klant.
Alle reacties (11)

Ook interessant