Tv-uitzending 03-12-2018

Het zogenaamde 'wondermiddel' colloïdaal zilver mag niet verkocht worden als voedingssupplement of levensmiddel, maar dat gebeurt nog wel. Verder maken we de nominaties bekend voor de Loden Leeuw 2018.

Colloïdaal zilver: verkeerde voorlichting over schadelijk 'wondermiddel'

'Het is eigenlijk een natuurlijk antibioticum', aldus een winkelmedewerker. Ze heeft het over zogeheten colloïdaal zilver, ook wel zilverwater of fijnverdeeld zilver genoemd. Het zou helpen tegen acne, blaasontsteking, eczeem, gordelroos, psoriasis, reuma en ga zo maar door.

Het is echter niet bewezen dat dit middel ook echt iets doet. Sterker nog, het is toxisch en kan daardoor schadelijk voor je zijn. Blijkbaar weet de medewerker ook niet dat dit 'antibioticum' sinds 2016 al niet meer mag worden verkocht als voedingssupplement of levensmiddel. Waarom is het dan toch nog verkrijgbaar in de winkel en ook online?

Loden Leeuw 2018: de nominaties

Welke reclame gaat het meeste onder je huid zitten, doet je ogen wegrollen en laat je zuchten van irritatie? En welke bekende Nederlander in een commercial haalt het bloed onder je nagels vandaan, zet je nekharen overeind en bezorgt je rillingen van ergernis? Met andere woorden: welke spotjes verdienen de Loden Leeuw 2018?

De afgelopen maanden hebben consumenten hun reclame-ergernissen van 2018 met ons gedeeld. Dat heeft geresulteerd in zes genomineerden in twee categorieën: de meest irritante reclame en de meest irritante bekende Nederlander (BN’er) in een reclame. In de uitzending van maandag 3 december presenteert Radar de nominaties en vanaf dat moment kun je je stem uitbrengen via lodenleeuw.nl.

Fragmenten