Tv-uitzending 18-03-2019

De Kamer van Koophandel (KVK) stopt met het doorverkopen van adressenbestanden van zzp'ers. En: Wat als het medicijn waar je zoon van afhankelijk is, plots niet meer bij de apotheek te verkrijgen is?

In de uitzending van maandag 18 maart 2019:

KVK stopt met doorverkoop adressen zzp'ers

De KVK stopt met het doorverkopen van adressenbestanden van zzp’ers, dat maakte de KVK afgelopen week bekend. Al vaker besteedde Radar aandacht aan bedrijven die gebruik maken van deze bestanden om vervolgens via colportage zzp’ers aan dure, ongewilde abonnementen te krijgen. Dat de KVK deze stap zet is goed nieuws, maar zijn de zzp’ers nu af van de ongevraagde telefoontjes en bezoekjes van verkopers? En waarom stopt de KVK pas vanaf juli met het doorverkopen van de bestanden?

Medicijnquotum: afhankelijk van medicijn, maar middel niet geleverd

Je zoon is afhankelijk van een epilepsiemedicijn. Als hij het middel niet slikt, moet je bij elke aanval die hij krijgt het noodnummer bellen. Sterker nog, als hij de medicatie niet slikt, overleeft hij het niet.

Als je de medicatie op wil halen bij de apotheek, krijg je te horen dat het middel niet meer leverbaar is. Niet door een tekort, maar omdat er sprake is van een quotum vanuit de fabrikant die het medicijn maakt. Wat voor quotum, en hoelang duurt dat? En hoe kom je als moeder dan wel aan het medicijn? Heel veel vragen, Radar zoekt het antwoord.

Radar besteedde eerder aandacht aan medicijntekorten.

Terugkijken: Medicijntekort: hoe komt het en wat kun je doen?

Kijk de livestream over dit onderwerp terug: Je medicijn niet leverbaar?

Lees ook: Bijwerkingen en ander ongemak door veelvoorkomende medicijntekorten

 

Fragmenten