toggle menu

VakantieVeilingen.nl stuurt verkeerde product, wil niet omruilen | Radar checkt

Bieden op een horloge van 600 euro en de veiling winnen met 80 euro. Dat overkwam Bonnie Mulder op de website VakantieVeilingen.nl. Zij zocht een horloge voor haar vriend en was daarom in haar nopjes met het prachtige cadeau dat ze voor zo’n goede prijs wist te bemachtigen. Maar het bleek anders te lopen. Fons kreeg niet op al zijn vragen antwoord en ging daarom langs bij het hoofdkantoor van VakantieVeilingen.nl.  Bekijk de confrontatie hieronder. 

Bonnie kreeg een totaal ander horloge opgestuurd met een waarde van 270 euro. Nadat zij dit liet weten aan de klantenservice van de veilingsite ving zij bot. VakantieVeilingen.nl wilde niet het juiste horloge bezorgen. Bonnie zou enkel 80 euro retour kunnen krijgen. 

Volgens advocaat Maryse Oranje is niet VakantieVeilingen.nl aansprakelijk, maar de aanbieder van het horloge. 'VakantieVeilingen.nl faciliteert een overeenkomst tussen de aanbieder en de klant. Dus de aanbieder moet zorgdragen voor het daadwerkelijk bezorgen van het product.' Maar als de aanbieder niet bekend wordt gemaakt door VakantieVeilingen.nl? 'Dan is het aan VakantieVeilingen.nl om schadevergoeding uit te betalen aan de gedupeerde. Koste wat kost heeft Bonnie recht op een horloge van 600 euro.'

'Horloge is niet na te leveren'

Verslaggever Fons neemt telefonisch contact op met VakantieVeilingen.nl. De klantenservice blijft erbij dat het juiste horloge niet bezorgd wordt aan Bonnie. 'Dit horloge is niet meer na te leveren.’ Wat de klantenservice bedoelt met ‘nalevering’ en waarom het horloge niet naar Bonnie gestuurd kan worden, ondanks dat het horloge nog steeds op de veilingsite wordt aangeboden, krijgt Fons geen antwoord op. 

'Medewerkers waren niet goed geïnstrueerd'

Een dag later krijgt Bonnie plots het horloge persoonlijk bezorgd door een medewerker van VakantieVeilingen.nl. Met een bos bloemen. Maar het antwoord, waarom het horloge in eerste instantie niet geleverd kon worden, blijft uit. Daarom reist Fons af naar het hoofdkantoor van VakantieVeilingen.nl, in Amsterdam. Er blijkt niemand aanwezig te zijn van de directie om de razende reporter te woord te staan.

Fons Hendriks reist af naar hoofdkantoor Vakantieveilingen.nl

Uiteindelijk laat de manager director van Talpa via de telefoon en mail weten dat de klantenservice van de veilingsite kortgeleden van intern naar een extern bedrijf is overgeheveld. Daardoor waren medewerkers niet goed geïnstrueerd hoe ze moeten omgaan met soortgelijke kwesties. Er zijn excuses aangeboden aan Bonnie Mulder en werknemers van de klantenservice zullen beter voorgelicht worden. 'VakantieVeilingen.nl garandeert dat elk product wat geveild wordt, geleverd zal worden. Wij werken namelijk samen met notarissen.'

Lees hier de volledige reactie van Talpa Network/VakantieVeilingen.

Reacties

Of praat mee op het forum
Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant