Van gas los - deel I

In de eerste uitzending van de Radar Extra-documentaire 'Van gas los' legt meteoroloog en voormalig weerman Reinier van den Berg uit waarom we nu keihard moeten werken aan een duurzame samenleving. Volgens hoogleraar atmosferische samenstelling, Wouter Peters, is het wetenschappelijk gezien niet vijf voor twaalf maar vijf over twaalf.

Welke mogelijkheden zijn er om Nederlanders op een betaalbare manier van het gas af te halen? Wie gaat de rekening betalen van de gigantische opgave waar Nederland voor staat? Antoinette Hertsenberg neemt een kijkje op het Deense eiland Samsø, daar hebben ze de transitie naar energie neutraal in tien jaar tijd gemaakt. Wat kunnen wij van de Denen leren?

Experts aan het woord

Antoinette gaat in deze eerste aflevering in gesprek met onder anderen Laetita Ouillet, directeur energie van de TU Eindhoven, meteoroloog Reinier van de Berg, hoogleraar Transitie Jan Rotmans, warmteregisseur Jan van der Meer, directeur Marjan Minnesma van duurzaamheidsstichting Urgenda, hoogleraar Atmosferische Samenstelling Wouter Peters en minister Eric Wiebes van Economische Zaken en Klimaat.

Deel I is uitgezonden op maandag 14 mei 2018, 20:30 uur op NPO 1

Deel II is uitgezonden op maandag 21 mei 2018, 20:30 uur op NPO 1

Meer informatie

Meer info over over de energietransitie-documentaire

Praat mee op het Radar Forum

Meer over: