3 handigheidjes voor de fervente iPhone-gebruiker

telefoon_stel_800.jpg

iPhone-gebruikers opgelet! Weet jij wat de spotlight is? En hoe je met één druk op de knop de wifi aan- of uitschakelt?

Radar zet enkele handige functies van de iPhone voor je op een rij. Let op: deze tips werken voor telefoons met minimaal iOS 9.Je kunt iOS 9 downloaden door naar de instellingen te gaan. Vervolgens kies je voor Algemeen > Software-update. Het kan zijn dat het bijwerken naar de iOS 9 voor oudere toestellen problemen oplevert. Houd hier rekening mee.

1. Gebruik de spotlight om snel te zoeken

Ga naar het beginscherm (let op: heb je een vergrendeling ingesteld? Je moet eerst het toegangsscherm ontgrendelen voor je op het beginscherm terechtkomt). Zet je vinger ergens in het midden van het scherm, en beweeg 'm iets naar beneden. Er verschijnt bovenin een zoekveld.

Dit zoekveld heet de 'spotlight'. Met de spotlight kun je je iPhone doorzoeken. Je vindt zo bijvoorbeeld contacten, mailtjes en apps.

2. Voeg een website toe aan je beginscherm

Open Safari, en ga naar de website die je wilt toevoegen (suggestie: radartv.nl). Klik vervolgens op het vierkante met het pijltje naar boven, en kies voor 'Zet in beginscherm' en klik op 'Bewaar' (rechtsboven).

3. Snel wifi in- en uitschakelen, de vliegtuigmodus (de)activeren, de zaklampfunctie gebruiken (en meer)

Onderin het scherm van je iPhone zie je een horizontale streep staan. Sleep deze omhoog en je zult zien dat er een menu verschijnt. Hier kun je onder meer de vliegtuigstand (1), wifi (2), bluetooth (3), nachtmodus (4), en kantelfunctie aan- of uitzetten (5).

Klik je op het zaklampje (6) dan gaat het lichtje (ook gebruikt door de flits) aan, je kunt door een druk op de knop ook de wekker inschakelen (7), de calculator (8) en de camera (9) gebruiken.

Radar zette eerder al enkele handige tips voor je op een rij.