background branding

Wat je moet weten over iOS 9.1

ios9.1-800x628.jpg

Apple heeft woensdagavond iOS 9.1 gelanceerd. De update is beschikbaar voor iPhone 4S en nieuwer, iPad 2 en nieuwer en de iPod touch (vijfde en zesde generatie). Wat is er veranderd? Radar zet het voor je op een rij.

Je kunt iOS 9.1 downloaden door naar de instellingen te gaan. Vervolgens kies je voor Algemeen > Software-update. Als de nieuwste variant niet automatisch verschijnt, kun je het 't beste na een paar minuten opnieuw proberen.

Problemen met downloaden?

Lukt het downloaden niet? Dan is er misschien te weinig schijfruimte beschikbaar op je toestel. Heb je een computer met iTunes en een kabel bij de hand? Volg dan onderstaande stappen.

  1. Bevestig je iPhone, iPad of iPod Touch aan de computer (gebruik hiervoor de kabel waarmee je het apparaat ook oplaadt)
  2. Open iTunes
  3. Druk linksboven op het symbool van je aangesloten apparaat
  4. Ga naar Overzicht > Zoek naar update
  5. Volg de stappen op het scherm

Wat is er veranderd?

Heb je de systeemupdate geïnstalleerd? Dit is er veranderd:

1. Nieuwe emoji's

Heb je altijd al een eenhoorn, champagnefles of taco naar iemand willen sturen? Goed nieuws: het kan nu. 

Kantel het scherm van je mobiele telefoon om de volledige afbeelding te zien.

Let op: begin je enthousiast met het versturen van deze emoji's? Als jouw contactpersonen een Android-telefoon hebben of de nieuwste versie van iOS niet hebben geïnstalleerd dan ziet dat er ongeveer zo uit:

2. Problemen met Live Photos opgelost

Heb je een iPhone 6s? Dan kun je Live Photos maken. Je telefoon fotografeert dan niet alleen, maar legt ook het moment vast vlak voor en na de foto. Tijdens het maken van zo'n foto kunnen iOS 9-gebruikers problemen ondervinden. Bij de snelle handbewegingen mislukte de animatie. In de nieuwste versie is dit verholpen.

3. Contactfoto's berichten-app uitschakelen

Verschillende tech-sites melden dat iOS 9.1-gebruikers onder Instellingen > Berichten ook kunnen kiezen voor een optie die ervoor zorgt dat je geen contactfoto's bij mensen meer ziet. Dit lijkt echter niet bij iedere gebruiker te werken.

4. Updates voor de nieuwe iPad Pro en Apple TV4

Apple heeft in iOS 9.1 aanpassingen doorgevoerd voor apparaten die nog gelanceerd moeten worden: de iPad Pro en Apple TV4.

Lees ook

Bron: iCulture / iPhoned