background branding

Toegang tot foto's en contactgegevens door iOS-lek

siri_800.jpg

Vier keer een foute pincode invoeren kan voor aanvallers voldoende zijn om via spraakassistent Siri toegang te krijgen tot bijvoorbeeld jouw foto's of je contactgegevens. Hoe voorkom je dat de toegangscode op jouw iPhone of iPad eenvoudig te omzeilen is?

Gebruikers kunnen hun telefoon of tablet vergrendelen om te voorkomen dat bestanden (ook opgeslagen in je iCloud), zoals foto's, mails contacten, voor iedereen toegankelijk zijn.

Inbreken

Een YouTube-gebruiker laat zien hoe je op toestellen met iOS 9 kunt inbreken. Kantel het scherm van je mobiele telefoon om het filmpje in volledig scherm af te spelen.

Stappenplan

Je kunt voorkomen dat dit trucje kan worden gebruikt door een toegangswoord in te stellen in plaats van een simpele code. Ga naar

1. Instellingen > Toegangscode (je wordt gevraagd je toegangscode in te vullen) > Wijzig toegangscode (vul nogmaals je oude code in)

2. Kies voor Toegangscodeopties (onderin scherm)

Zie afbeelding (kantel het scherm van je smartphone om de foto volledig te zien)

3. Klik op 'Aangepaste alfanumerieke code'

4. Voer een wachtwoord in

Eerder kwam al een lek aan het licht voor toestellen van Android. Door het Android-apparaat te laten crashen is er geen code, patroon of vingerafdruk nodig om toegang te krijgen. Het lek is inmiddels gedicht in versie 5.1.1, maar het is nog niet bekend wanneer gebruikers de update kunnen downloaden. Bovendien kan het zijn dat oudere toestellen de update überhaupt niet kunnen installeren.

Bron: Radar / Telegraaf

Meer over