background branding

Waarom je zo snel mogelijk iOS 9 moet installeren

apple_update_800x628.jpg

Apple heeft een belangrijke systeemupdate gelanceerd woensdagavond. Apple-gebruikers kunnen beter niet te lang wachten met het downloaden van de nieuwe versie. Een beveiligingsexpert heeft namelijk een lek gevonden in AirDrop.

Het lek zit in iOS-versie 8.4.1. Deze software wordt op dit moment door veel Apple-bezitters gebruikt. Apple heeft het lek in iOS 9 gedicht. Heb je een iPhone, iPad of iPod en krijg je een melding dat je het systeem kunt bijwerken, dan doe je er verstandig aan dit zo snel mogelijk te doen.

AirDrop

Kwaadwillenden kunnen door het lek eenvoudig malware op je telefoon of tablet installeren om zo het toestel over te nemen. Dit doen cybercriminelen via AirDrop. Dit is een programma waarmee je bestanden kunt delen tussen apparaten van Apple.

Als AirDrop is ingesteld op 'Iedereen' dan betekent dat dat ook echt iedereen die op dat moment bij jou in de buurt is, bestanden met jou kan delen.

Hoe download je de update?

De update kun je vinden onder Instellingen > Algemeen > Software-update.

Staat iOS 9 er nog niet bij? Geen nood. Omdat Apple updates in één keer lanceert kan het zijn dat je even moet wachten voor je 'm kunt installeren.

Wat is er nog meer veranderd in iOS 9?

Links van het startscherm vind je een extra overzicht van bijvoorbeeld veelgebruikte apps, nieuws en contacten.

Je telefoon of tablet gaat bovendien bijhouden welke app je 's morgens als eerste opent. In de toekomst kun je die toepassing mogelijk al openen vanaf je ontgrendelscherm.

Langere batterijduur

Apple-apparaten met iOS 9 hebben bovendien een langere batterijduur. Als je je toestel met het glas naar beneden legt, weet het systeem dat je 'm niet gebruikt en schakelt-ie automatisch over op een soort slaapstand waarbij minder energie wordt verbruikt.

Bron: NOS