Adobe Flash: lek is gedicht (updates in artikel)

flash_628.png

Het lek in Adobe Flash dat afgelopen week werd ontdekt is in een nieuwe update gedicht, laat het bedrijf aan Radar weten. In dit artikel houden we je op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

Het lek kwam aan het licht na een cyberaanval op een omstreden Italiaans bedrijf, Hacking Team. Dat helpt inlichtingendiensten met internetspionage. De aanvallers brachten interne e-mails, codes, klantenlijsten en andere gegevens naar buiten. Toen onderzoekers de informatie bestudeerden, zagen ze het gat in Flash.

Kwaadwillenden

Dankzij het gat in de beveiliging kunnen kwaadwillenden een computer laten vastlopen. Vervolgens kunnen ze de controle helemaal overnemen. Het risico bestaat dat hackers massaal gebruik maken van het lek voordat de makers van Flash het gat weten te dichten, aldus Symantec.

Update 15 juli: opnieuw een update Flash

Consumenten die graag weer gebruik willen maken van Flash kunnen het best de nieuwste update downloaden.

Update 14 juli: Firefox blokkeert Flash

De internetbrowser Firefox blokkeert nu ook de actuele versie van Flash vanwege de beveiligingsproblemen. Oudere, kwetsbare versies van Flash werden al geblokkeerd. Dat meldt Tweakers.

Update 13 juli: opnieuw lek gevonden

Er is opnieuw een ernstig lek gevonden in Flash Player

Schakel je liever voor de zekerheid Flash helemaal uit? Hieronder lees je hoe je dat doet.

Hoe zet je Flash uit?

Hoe zet je Flash Player uit? Hieronder lees stappenplannen voor Internet Explorer, Google Chrome en Firefox. Let op: het kan zijn dat je hierdoor geen animaties of bepaalde media meer kunt bekijken.

Firefox

Open een scherm in Firefox en klik helemaal rechts op de horizontale streepjes. Ga naar Add-ons > Plug-ins > Shockwave Flash. In het menu kies je voor 'Nooit activeren'

Internet Explorer

Open Internet Explorer en ga naar het tandwieltje rechtsboven in de hoek. Ga naar Invoegtoepassingen beheren (in het Engels: 'Manage add-ons'). Je krijgt dan een lijst te zien. Staat Flash hier niet bij, selecteer dan links onderaan 'Alle invoegtoepassingen'. Zoek in de lijst naar 'Shockwave Flash Object', klik, en vervolgens kun je Flash uitschakelen via de button rechts onderin.

Chrome

Open een internetvenster van Chrome, typ in de adresbalk chrome://plugins/ en klik op enter. In deze lijst staat Adobe Flash Player, je kunt hier simpelweg klikken op 'Uitschakelen' en de Flash Player is niet meer actief.

Bron: ANP / Computeridee / Tweakers / Knack