Abonnement op maaltijdbox nog steeds niet populair

maaltijdbox-26-04-2019-780.jpg

90% van de pollrespondenten heeft geen abonnement op een maaltijdbox. 4% heeft ooit weleens een abonnenement gehad, maar dat weer opgezegd. Redenen? 'Te duur', 'weinig keuze voor een vegetariër', 'veel te veel gedoe', 'eet liever wat ik zelf bedenk'. 2832 mensen vulden de poll in.

Vorig jaar stelden we dezelfde vraag, en ook toen zei 90% niet veel te voelen voor een maaltijdbox-abonnement. Uit de groep die het wel geprobeerd heeft, laat een respondent ons weten: 'Ik vind het een soort oplichterij omdat de ingrediënten heel goedkoop zijn en de aanschaf best wel prijzig. Nu haal ik de recepten van bepaalde sites en ben de helft tot meer goedkoper uit.'

Hoge kosten reden om stop te zetten

De hoge kosten zijn dus voor veel mensen een reden om het abonnement toch weer stop te zetten. Anderen laten ook weten dat de keuze voor vegetarische gerechten te beperkt is, er weinig rekening wordt gehouden met voedselallergieën, er veel gebruik wordt gemaakt van plastic verpakkingen, en als je in je eentje bent, er veel eten overblijft.

Voorstanders laten weten: 'Mijn vrouw en ik zijn enthousiaste eters van de inhoud van de Vegetarische box van Hello Fresh. Heel tevreden over de smaak, creativiteit, frisheid van de maaltijden en de bezorging.' En: 'Bespaart me zelf te bedenken wat elke dag te eten. Ook handig als ik ziek ben of als het slecht weer is. Als kleinkinderen plotseling blijven eten hebben ze wat te kiezen. Ook eet ik nu regelmatiger (ben alleen) een warme maaltijd.'

Maaltijdboxen getest

Radar nam vorig jaar de proef op de som en testte verschillende maaltijdboxen. Is het eten echt zo lekker als beloofd? En hoe zit het met de voedingswaarden per maaltijd? We probeerden een box va Hello Fresh, Marley Spoon, de Krat, Ekomenu en Allerhande. Wat was het oordeel van de deskundigen? Kijk de uitzending terug: Maaltijdboxen getest: soms te zout en een beetje saai.

Word lid van het Radar Testpanel!

Word lid van het Radar Testpanel om je mening te geven of ervaring te delen. Meld je nu aan: we leggen je dan behalve pollvragen ook vragenlijsten voor. Bijvoorbeeld over onderwerpen in de uitzending van Radar. Aanmelden kan hier.