ACM tikt Tele2 op de vingers vanwege beperking internetgebruik

tele220170606.jpg

Telecombedrijven mogen geen grenzen stellen aan het verbinden van bijvoorbeeld een laptop of tablet met internet met behulp van een smartphone. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft onlangs Tele2 op de vingers getikt omdat dat bedrijf wel beperkingen had opgenomen in zijn gebruiksvoorwaarden.

De toezichthouder meldde dinsdag dat Tele2 zijn voorwaarden inmiddels heeft aangepast.

Europese regels schrijven voor dat al het internetverkeer gelijk moet worden behandeld. Aanbieders mogen hun klanten niet beperken in hun internetgedrag en in de keuze van het apparaat waarmee zij internetten. Dat geldt ook als zij daarbij gebruikmaken van de internetverbinding van hun smartphone, ook wel tethering genoemd. Telecombedrijven mogen alleen eisen dat hun klanten apparaten gebruiken die voldoen aan de Europese technische voorschriften.

Tele2 had in zijn zogenoemde fair use policy wel beperkingen opgenomen om op te kunnen treden tegen misbruik. Die waren volgens de ACM evenwel in strijd met de Europese regels. Deze zomer legt de Nederlandse toezichthouder de gebruiksvoorwaarden van alle grote aanbieders langs de Brusselse meetlat. Alle aanbiedingen op de markt moeten in lijn zijn met de Europese netneutraliteitsregels, aldus de concurrentiewaakhond.

Bron: ANP