background branding

ACM waarschuwt voor webwinkel Combiwebshop

Consumenten kunnen maar beter wegblijven bij de webwinkel Combiwebshop, die met name computers en consumentenelektronica aanbiedt. De kans bestaat dat hun bestelde producten niet geleverd worden, waarschuwde de Autoriteit Consument & Markt (ACM) dinsdag.

De ACM baseert zich op tientallen meldingen over de in Woudenberg gevestigde webshop. Mensen plaatsten er een bestelling, betaalden het volledige bedrag vooruit, maar kregen vervolgens hun bestelde artikelen niet. Het gaat daarbij vaak om aankopen van honderden euro's, aldus de toezichthouder.

'Financiële problemen'

De webwinkel heeft de consumenten onlangs laten weten in financiële problemen te verkeren en daardoor niet in staat te zijn de bestelde producten te leveren. In dat geval wordt de koopovereenkomst ontbonden en moet het aankoopbedrag binnen veertien dagen worden teruggestort. Dat is volgens de ACM evenmin gebeurd.

Online maar onbereikbaar

Ondanks de financiële moeilijkheden is de webwinkel nog altijd online. Op de site wordt geen melding gemaakt van leverings- en betalingsproblemen. Het bedrijf is telefonisch niet bereikbaar en op e-mails wordt niet gereageerd. Daarom trekt de ACM aan de bel, om te voorkomen dat meer consumenten worden gedupeerd.

Bron: ANP