background branding

Veel klachten over bestellingen BCC

bcc_2_800x628.jpg

Veel consumenten die de afgelopen weken een bestelling plaatsten bij elektronicazaak BCC hebben nog geen pakketje ontvangen. Klanten doen hun beklag over de levering en klantenservice op de Facebookpagina van Radar en BCC.

Josette vertelt dat zij op 2 mei een Senseo heeft besteld. Op 7 mei ontvangt ze bericht dat het apparaat niet voorradig is. 'Op 1 juni is mijn geduld op en ik bel de klantenafdeling. Ik annuleer mijn bestelling want dit duurt me te lang. Ik vraag mijn geld terug en dat zou geregeld worden (...) Op zaterdag 20 juni belt mijn vriend waar het geld blijft, de dame aan de lijn kon daar niks over zeggen. Inmiddels zijn we bijna 2 maanden verder!', schrijft ze.

Josette is niet de enige met klachten over bestellingen die niet zijn geleverd en een slecht bereikbare klantenservice. Dewi wacht al enkele weken op een magnetron, die volgens de website binnen drie dagen leverbaar is. Ze schrijft: 'In de winkel kunnen ze me niet helpen, telefonisch zijn ze onbereikbaar, op Facebook reageren ze niet, mailberichten worden niet beantwoord net zoals klachtenformulieren. Ik heb €768 betaald.'

Op de Facebookpagina van Radar en BCC zijn meer klachten te lezen.

BCC: 'Problemen door storing'

Een woordvoerder laat aan Radar weten dat het bedrijf te maken heeft gehad met een storing waardoor bestellingen niet goed of niet tijdig bezorgd werden. De problemen zijn 'nagenoeg' verholpen, aldus de woordvoerder. De elektronicawinkel kampt nog wel met een achterstand in het verwerken van orders. 'Het gaat in totaal nog om circa 220 bestellingen.'

BCC zegt dat klanten met klachten kunnen mailen naar bestelling(at)bcc.nl (vervang de (at) voor een @). 'Voor vragen die binnenkomen via dat mailadres geldt dat deze met voorrang behandeld zullen worden.' BCC kan niet zeggen hoe snel de klachten dan opgepakt worden.

Kan ik mijn bestelling annuleren en mijn geld terugvragen?

Als een webwinkel zich niet houdt aan de levertijd die vermeld staat bij een product, kun je de koop nog niet meteen ongedaan maken, aldus ConsuWijzer. Je moet de verkoper eerst extra tijd geven om de bestelling alsnog te leveren.

Hoe lang die extra tijd mag zijn, hangt af van het soort product: een boek kan vermoedelijk eerder geleverd worden dan een zitbank. Het is verstandig de verkoper te laten weten hoeveel extra tijd je hem geeft om alsnog te leveren (je kunt dit het best schriftelijk doen). Als deze termijn is verlopen kun je de koopovereenkomst ongedaan maken.

Wanneer je een specifieke leverdatum af hebt gesproken, gelden deze regels overigens niet. Je kunt dan meteen de overeenkomst ontbinden als je je bestelling niet op tijd hebt. Heb je geen datum afgesproken, dan geldt de wettelijke periode van dertig dagen. Heb je dan nog niks ontvangen, dan moet je de verkoper extra tijd geven om alsnog het pakketje naar je te sturen. Deze 'extra tijd' moet redelijk zijn. Nog steeds niks gekregen? Dan kun je de koop annuleren.

Bron: Radar / ConsuWijzer