Internetcriminelen bouwen webshop Computerland na

Oplichters probeerden de afgelopen dagen met een nagemaakte website van webwinkel Computerland malware te installeren bij potentiële klanten. Computerland en de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) hebben inmiddels actie ondernomen.

Met de nepsite wilden de internetcriminelen niet alleen geld verdienen, maar ook malware installeren op de computers van potentiële klanten. Klanten die een mail van de website openden en het meegestuurde zip-bestand uitpakten, infecteerden hun eigen machine.

De criminelen registreerden begin deze maand de domeinnaam computerland-outlet.nl. Zij werkten er daarna kennelijk hard aan om de website van Computerland exact na te maken. Computerland trok maandag aan de bel toen afgelopen weekend bleek dat de website niet in orde was.

Eerder werd Dixons nog slachtoffer van een soortgelijke truc. Criminelen registreerden toen het inmiddels opgeheven domein dixxons.nl.

Voor je overgaat tot aankoop doe je er verstandig aan de webwinkel eerst op te zoeken via Google. Kijk daarnaast of de webshop gebruik maakt van keurmerken én of deze wel echt zijn. Lees meer over keurmerken.

Bron: Tweakers.net