background branding

Webwinkel vooraf of achteraf betalen?

creditcard_online_aankopen_800.jpg

Mensen die een bepaalde webwinkel niet helemaal vertrouwen doen er verstandig aan om pas achteraf te betalen. Dat zegt de Autoriteit Consument & Markt (ACM) woensdag.

De ACM adviseert consumenten bewust te kiezen op welke manier zij hun online-aankopen betalen. Dit om te voorkomen dat zij hun geld kwijt zijn als er iets mis gaat.

Webwinkels die niet leveren

De toezichthouder ontvangt regelmatig signalen over webwinkels die niet leveren. Vooral bij een hoog aankoopbedrag en een onbekende webwinkel is het daarom belangrijk om goed na te denken over de betaalmethode, is de boodschap.

Als je liever achteraf betaalt en de betreffende webwinkel biedt die optie niet, dan raadt de ACM aan om een andere site te kiezen. Ook bestaat de mogelijkheid om verzekerd vooruit te betalen. Consumenten die daarvoor kiezen kunnen hun geld terugkrijgen als een product niet wordt geleverd.

'Er wordt hard opgetreden'

Tegen onlineaanbieders die zich niet aan de regels houden, wordt hard opgetreden. Door toedoen van de toezichthouder, die samenwerkt met de politie, zijn afgelopen jaar al diverse webshopeigenaren met hun winkel gestopt. Andere spelers op de markt hebben hun werkwijze verbeterd, waardoor zij geen klachten meer veroorzaken.

Bron: ANP