background branding

AEG roept stofzuiger terug: kan door oververhitting in brand vliegen

2012021 aeg.jpeg

Electrolux, het moederbedrijf van AEG, is een terugroepactie gestart voor de draadloze stofzuiger AEG FX9. Het apparaat kan door oververhitting vlam vatten.

Er wordt verzocht onmiddellijk te stoppen met het gebruik van het apparaat

Probleem met een onderdeel

Het bedrijf legt uit dat er een probleem is met een onderdeel van het product, dat onder bepaalde omstandigheden oververhitting kan veroorzaken. 'Oververhitting wordt beschouwd als een ernstig risico dat kan resulteren in een brand die zich mogelijk uitbreidt naar aangrenzend brandbaar materiaal. Mogelijke oververhitting van het product kan alleen worden veroorzaakt wanneer het product wordt gebruikt, niet tijdens het opladen of in stand-by.'

Er is tot op heden geen persoonlijk letsel of materiële schade gemeld.

Controleer het model

Desalniettemin heeft Electrolux besloten om uit veiligheid alle betrokken producten in deze serie onmiddellijk terug te roepen. Je kunt hier een lijst vinden van de betreffende productbatches. Je vindt het productnummer (pnc) en de serienummers (sn) op het etiket achter de cycloonunit van de stofzuiger. De terugroepactie geldt niet voor producten met andere serienummers binnen de AEG FX9-serie.

00 20122021 stofzuiger.png
Je kunt de gegevens hier vinden

Verzoek

Als je een product met de aangegeven serie- en productnummers bezit, dien je het gebruik van het apparaat onmiddellijk te stoppen. Ook wordt geadviseerd om het laadstation en de stekker van het laadstation uit het stopcontact halen en gescheiden te houden.

Afhandeling

Electrolux biedt drie opties:

  1. Stuur de AEG FX9 op en ontvang een ULTIMATE 8000 - model AP81A25COM.
  2. Laat de AEG FX9 ophalen en ontvang een ULTIMATE 8000.
  3. Stuur de AEG FX9 op en ontvang je aankoopbedrag retour.

De afhandeling wordt verzorgd door marketingbureau Racktime. Je kunt hier meer lezen over het proces en wat je precies moet doen.

Vragen

Voor vragen over de terugroepactie kun je contact opnemen met AEG via: [email protected]. Je kunt op werkdagen ook telefonisch contact opnemen via telefoonnummer: 085-0861931.