Allianz weigert senioren met dikke bak te verzekeren

Senior-auto.jpg

Mogen ouderen niet meer in grote auto's rijden? Eisso Visser (81) merkte tot zijn verbazing dat hij bij de Duitse verzekeraar Allianz wel een autoverzekering voor een kleine auto met een vermogen tot 100 KW kon afsluiten, maar niet voor zijn Volvo S80 met 170 KW. 'Ik snap er niets van, ik rij al 32 jaar in dit soort auto's', zegt hij tegen De Telegraaf.

Allianz is niet de enige verzekeraar die ouderen weigert. Wanneer voor Visser in plaats van geboortejaar 1939 geboortejaar 1979 wordt ingevuld bij vergelijkingssite Independer, krijgt hij vijf opties meer om uit te kiezen. Ook SNS, Aegon, de Goudse en Klaverblad willen een auto wel verzekeren als die van een veertiger is, maar niet van een tachtiger.

'Er is gelukkig nog wel voldoende keuze'

Het Verbond van Verzekeraars laat in een reactie aan de krant weten dat er inderdaad verzekeraars zijn die leeftijdsgrenzen hanteren voor nieuwe klanten. 'Er blijven gelukkig ook altijd verzekeraars over die dat niet doen, dus er is voldoende keuze.' Uiteindelijk vond Visser wel een verzekering voor zijn auto. Allianz was ondanks herhaalde pogingen niet bereikbaar voor een reactie.

Bron: MediaWatch