Analoog tv-signaal Ziggo nu volledig afgesloten in Nederland

14:04 ziggo.jpg

Enkele jaren geleden begon Ziggo met het uitfaseren van het analoge televisiesignaal en inmiddels deze afsluiting voltooid. Alle Nederlandse gebruikers hebben inmiddels een digitaal tv-signaal.

De reden voor het afsluiten is de digitalisering van het aanbod. Ziggo geeft aan dat het tv-aanbod inmiddels volledig digitaal is en dat het analoge signaal daarmee overbodig geworden is. De overgang heeft volgens Ziggo geen gevolgen voor de kosten van een abonnement. Daarbij zijn er door de omschakeling nieuwe zenders bijgekomen. Zo zijn alle regionale zenders en Ziggo’s eigen sportzender nu deel van het pakket.

Jaar langer analoog

Eind 2017 maakte de provider bekend te willen stoppen met analoge radio en tv. In 2018 werden de eerste analoge aansluitingen uitgeschakeld en de provider gaf toen aan binnen twee jaar tijd deze omschakeling door te willen voeren in de rest van het land. Dit heeft uiteindelijk dus een jaar langer geduurd dan verwacht.

Goed nieuws voor je downloadsnelheid

Nu de analoge signalen uitgefaseerd zijn, komt er bandbreedte vrij op het netwerk van VodafoneZiggo. Deze ruimte zal gebruikt worden door het bedrijf voor de invoering van docsis 3.1. In theorie maakt deze nieuwe technologie internetverbindingen met downloadsnelheden tot 10 GB/s en uploadsnelheden tot 1GB/s mogelijk.

Bron: ANP