background branding

Batterij iPhone snel leeg? Apple biedt deze oplossing

02042021 iphone accu.jpeg

Is de batterij van je iPhone ook zo snel leeg? Apple biedt een oplossing in iOS 14.5 en hoger voor iPhone 11-modellen. Lees hier hoe het precies werkt.

Kalibratie batterijstatus in iOS 14.5

De nieuwe functie houdt in dat de software van je iPhone 11 vanaf iOS 14.5 automatisch de status van je accu zal nagaan en corrigeren. De kalibratie, oftewel het vergelijken van een apparaat met een standaard om het weer op niveau te krijgen, duurt een paar werken bij normaal gebruik. Terwijl het rapportagesysteem voor de batterijstatus opnieuw wordt gekalibreerd, zie je een bericht in Instellingen> Batterij> Batterijstatus. Na de kalibratie zal deze melding in de instellingen verdwijnen.

02042021 iphone.jpeg
De melding op je iPhone

Symptomen van de bug

De iPhone 11 geeft nu soms de melding dat je accu versleten is en moet worden vervangen, maar volgens Apple is deze melding niet altijd juist. 'Deze onnauwkeurige rapportage van de batterijstatus weerspiegelt geen probleem met de werkelijke batterijstatus. De symptomen van deze bug zijn onder meer: het opeens leeglopen van de batterij of verminderde piekprestaties', aldus Apple. De nieuwe kalibratiefunctie om dit te herstellen is nu dus 'ingebouwd in de nieuwe software-update' en geldt voor de iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max.

Gratis accu vervangen

Het bedrijf meldt dat het in een klein aantal gevallen kan voorkomen dat de herkalibratie niet lukt. Er zal dan een nieuw batterijonderhoudsbericht verschijnen. 'Als dit gebeurt, kan een door Apple erkende serviceaanbieder de batterij van je iPhone 11 kosteloos vervangen om de volledige prestaties en capaciteit te herstellen. Het geldt dus niet voor oudere iPhones. Lees hier wat Apple aanbiedt voor batterijproblemen met oudere iPhones.

'Systeemprestaties automatisch verminderen'

Tweakers meldt dat het probleem vermoedelijk te maken heeft met de functie in de software om systeemprestaties automatisch te verminderen als de accu minder is. 'Dit moest destijds voorkomen dat oudere iPhones zouden uitvallen als de processor te veel stroom vroeg voor piekprestaties en de accu dat niet langer kon leveren door slijtage.'

Bron: Apple