background branding

Beter Leven-keurmerk voor alle kalkoen in supermarkten vanaf 2022

16122021Kalkoen.jpg

De kans dat er volgende week een kalkoen op de kersttafel staat zonder keurmerk is vrij groot, maar volgend jaar niet meer. Alle kalkoen van Albert Heijn, Aldi, Boon’s Markt, DekaMarkt, Dirk, Lidl, MCD, Nettorama en Plus krijgt voor de kerst van 2022 minimaal één Beter Leven-ster, maakte Wakker Dier bekend. Bij de overige supermarkten is dat nu al het geval.

'Kalkoen zonder keurmerk verdwijnt straks helemaal uit het schap en dat scheelt een hoop leed', stelt de dierenrechtenorganisatie. Kalkoenen met een keurmerk krijgen bij leven meer ruimte, afleiding en een overdekte uitloop. Daarnaast groeien de dieren langzamer. Dit is volgens Wakker Dier belangrijk omdat snelle groei kan zorgen voor problemen aan het skelet, de spieren en het hart. Ook zijn snelgroeiende dieren vatbaarder voor ziekten.

Meest dieronvriendelijke kalkoen uit de schappen

'Als straks alle kalkoen in de supermarkt een ster heeft, wordt de meest dieronvriendelijke kalkoen simpelweg niet meer verkocht. En dat betekent een beter leven voor heel veel dieren. Ditzelfde willen we bereiken voor andere dierlijke producten', aldus Wakker Dier. Beter Leven is een onafhankelijk keurmerk van de Dierenbescherming.

Bron: ANP