Brussel: reiziger hoeft geen coronavoucher te accepteren

Coronavoucher_13.05.2020.jpg

Mensen die door het coronavirus hun al betaalde vakantie mislopen, moeten dat geld terug krijgen als ze dat willen. Dat is een van de aanbevelingen van de Europese Commissie die woensdag worden gepresenteerd, meldt het AD.

Een meerderheid van de EU-lidstaten had gevraagd om een versoepeling of een opschorting van de rechten van reizigers. Zij voorzien dat hun toeristische sector omvalt als alle boekingen moeten worden terugbetaald. De Commissie gaat hier dus niet in mee, en houdt vast aan de bestaande regels. Dit blijkt uit een conceptplan, ingezien door de krant, waarvan de definitieve versie woensdag naar buiten komt.

'Coronavoucher is een aantasting van je rechten'

Gerard Spierenburg, woordvoerder Consumentenbond, is opgetogen over het advies van de Europese Commissie. 'Wat minister Cora van Nieuwenhuizen nu doet is een aantasting van de rechten die je als reiziger hebt. Zij zegt gewoon dat de rechten van consumenten een pas op de plaats moeten maken om KLM te redden en dat mensen maar naar de rechter moeten stappen als ze het daar niet mee eens zijn.'

Bron: ANP MediaWatch / AD