Consumententip: Je betaallimiet wijzigen

pinnen_800_01.jpg

Heb jij weleens gecontroleerd hoeveel je op een dag kunt betalen met je pinpas? Het kan zijn dat deze limiet standaard op duizend euro (of meer) is ingesteld. Pin je op een dag niet zo veel? Dan kun je overwegen de limiet naar beneden bij te stellen.

Veel banken maken onderscheid tussen een betaal- en pinlimiet. De pinlimiet is het limiet dat je per dag bij een pinautomaat kunt opnemen. De betaallimiet is het geld dat je iedere dag kunt pinnen bij een betaalautomaat (bijvoorbeeld in een winkel of bij een restaurant).

Waarom zou ik deze limieten naar beneden bijstellen?

Criminelen kunnen met verschillende trucjes de magneetstrip van je betaalpas lezen en je pincode onderscheppen. Als jou dit overkomt, is de kans op grote schade kleiner, aangezien kwaadwillenden een kleiner bedrag kunnen opnemen.

ING

Je kunt inloggen op MijnING. In de meest rechterkolom (onder 'Mijn gegevens en instellingen') zie je 'Betaalpas' staan. Hier wijzig je de limieten.

ABN AMRO

Klanten van ABN AMRO kunnen standaard 500 euro opnemen bij een pinautomaat van de bank zelf, bij andere geldautomaten ligt deze grens bij 250 euro. Het betaallimiet ligt bij ABN AMRO op 2500 euro per dag.

Om de limiet te verhogen of te verlagen heb je je e.dentifier nodig. Klik hier om in te loggen.

Rabobank

Wie een rekening heeft bij de Rabobank, kan per week maximaal vijfduizend euro pinnen bij een betaalautomaat (bij een Rabo Riantpakket is dit overigens tienduizend). Rabobank-klanten kunnen maximaal 1250 euro per week opnemen bij een pinautomaat.

Beide limieten zijn hier te wijzigen.

Triodos

Het maximale bedrag dat je kunt pinnen bij een betaalautomaat heeft Triodos standaard op drieduizend euro gezet. Triodos-klanten kunnen maximaal 1250 euro opnemen bij geldautomaten van de Rabobank. Bij pinautomaten van andere banken is dit 250 euro.

Deze bedragen zijn aan te passen via deze link.

SNS

Klanten van SNS Bank kunnen in de winkel 2500 euro pinnen en 1000 euro per dag opnemen bij een geldautomaat. Als je deze limiet wilt verlagen, dan moet je een bezoekje brengen aan een winkel van SNS. Je kunt hier zien welke winkel er bij jou in de buurt zit.

ASN Bank

De limiet voor contant geld opnemen ligt bij ASN Bank op duizend euro, voor betalen bij een betaalautomaat in bijvoorbeeld een winkel ligt dit op 2500 euro. Als je dit wil verlagen kun je contact opnemen met de klantenservice: 0800 - 03 80 of een mailtje sturen: informatie(at)asnbank.nl (vervang de (at) voor een @). 

Bron: ASN Bank / ING / ABN AMRO / Rabobank / Triodos / SNS Bank / Politie