background branding

Deze truc voorkomt dat je dekbedovertrek alle was opslokt in de droger of wasmachine

22-11-24-wasmachine-droger-beddengoed-dekbedovertrek-knoop-180311284_s.jpg

Je doet de wasmachine open om je beddengoed eruit te vissen. Maar in plaats van aparte hoeslakens en kussenslopen vind je één natte bal van textiel: alles is in het dekbedovertrek gekropen. Of misschien vind je je beddengoed als een grote knoop in de droger, waardoor de binnenste delen nog nat zijn. Hartstikke vervelend. Daarom lees je in dit artikel hoe je dat kunt voorkomen. 

Als je dekbedovertrek al je was heeft opgeslokt, dan werkt je droger of wasmachine niet optimaal. Met deze drie tips los je dat probleem op. 

Sluit de rits of knoopjes

Heeft jouw dekbedovertrek een ritssluiting of knoopjes bij de opening? Rits of knoop het dan dicht voordat je het overtrek gaat wassen of drogen. Op die manier kan het andere wasgoed er niet in verdwijnen.

Leg een knoop in je dekbedovertrek

Sommige dekbedovertrekken hebben geen rits of knoopjes; de opening is gewoon open. In dat geval is de oplossing om een knoop te leggen. Neem de twee punten van de opening onder in het overtrek, en leg daar een dubbele platte knoop in. Dat houdt het andere wasgoed buiten. 

Gebruik sokkenknijpers of wasknijpers voor je beddengoed

Sokkenknijpers zijn clips die je sokken bijeenhouden in de wasmachine of droogtrommel. Maar ze kunnen net zo goed de uiteindes van je beddengoed bij elkaar houden. Dus plaats sokkenknijpers of wasknijpers op de opening van je dekbedovertrek, en zo sluit je het overtrek af voor klein wasgoed. 

Bron: Libelle