Dit is waarom jouw wasmachine nooit de juiste tijd aangeeft

wasmachine site.jpg

Nog even snel een wasje draaien voor je weggaat. Maar net als je op het punt staat om te vertrekken, geeft je machine aan er opeens nog tien minuten over te doen... Hoe kan dat nou? Is dit voor jou ook herkenbaar? Wij leggen je uit hoe dit komt!

De reden hiervoor is eigenlijk heel simpel: je hebt waarschijnlijk te veel wasmiddel in je wasmachine gedaan. De slimme sensoren in de wasmachine meten namelijk aan het einde van het wasprogramma hoeveel zeepresten er nog in het water zitten. Zit er nog te veel in de trommel, dan zorgt je machine dat hij nog wat extra keren spoelt om de resten er helemaal uit te wassen.

Te veel zeep zorgt voor een stinkende was

Je zou misschien denken dat je was lekkerder gaat ruiken door dat extra scheutje middel, maar niets blijkt minder waar. Je was blijkt hier namelijk juist een nare geur aan over te houden door de achtergebleven zeepresten. Vandaar dat de wasmachine er automatisch zelf nog voor zal zorgen dat je was helemaal schoon is door nog wat extra rondjes te draaien. 

Meer of minder was dan het gemiddelde

Daarnaast is de progammaduur ook berekend naar aanleiding van een bepaalde hoeveelheid was in de trommel. Stop je veel minder in de machine of prop je deze misschien helemaal vol, dan past de tijd zich ook daaraan aan. Aan het begin van de wascyclus is dit vaak nog niet te zien, maar na een tijdje past de programmaduur zich aan en zou je een betere update op je machine moeten zien. 

Bron: NPO Radio 2