Drukte bij Schiphol deze ochtend, veel langere wachtrijen dan normaal

2meischiphol.jpg

Ook op maandag is het druk op Schiphol. De luchthaven waarschuwt passagiers andermaal rekening te houden met veel langere wachtrijen dan normaal. Vooral maandagmorgen wordt piekdrukte verwacht. Ook de rest van de dag is het druk en staan reizigers langer in de rij. De problemen hebben grotendeels te maken met personeelstekorten op de luchthaven.

Update

Maatschappijen willen voor een miljoen annuleerschade claimen bij Schiphol

Luchtvaartmaatschappijen gaan de schade op Schiphol verhalen van annuleringen die ze op verzoek van de luchthaven deden. Dat zegt Barin, de organisatie van vliegmaatschappijen die in Nederland actief zijn. 'Schiphol zal de financiële schade op zich moeten nemen', zegt voorzitter Marnix Fruitema tegen de NOS. 'Ik schat dat dit richting een miljoen euro gaat.'

Donderdag vroeg Schiphol aan maatschappijen om tot en met 8 mei vluchten te schrappen, omdat het anders te druk zou worden. Barin stuurde Schiphol daarop een brief dat de luchthaven verantwoordelijk is voor de kosten die maatschappijen daardoor maken.

Schiphol vroeg luchtvaartmaatschappijen voor afgelopen weekend vanwege de grote drukte om het aantal reizigers te verminderen. Op zaterdag lukte dat nagenoeg. Op zondag niet. Ook de komende dagen in de meivakantie blijft het druk. Schiphol waarschuwde al eerder dat reizigers te maken kunnen krijgen met vertragingen.

ANVR met Schiphol rond de tafel

Reisbrancheorganisatie ANVR zei eerder zo snel mogelijk met Schiphol om de tafel te willen om te spreken over de problemen die er op de luchthaven zijn. De organisatie wil vooral weten hoe de zomervakantie wél vlekkeloos kan verlopen.

Bron: ANP