DSB: De Consequenties

Er is momenteel veel te doen om de DSB Bank. De bank van Dirk Scheringa is onder curatele geplaatst en spaarders kunnen niet meer bij hun geld. Maar wat zijn de consequenties voor de gedupeerde van de bank?

Spaartegoeden worden tot 100.000 euro gegarandeerd. Achtergestelde deposito’s vallen hier buiten. Die hebben er bewust voor gekozen niet onder het garantiestelsel te vallen mocht er iets mis gaan, zoals nu het geval is. Deze deposito’s hebben een hoger rendement dan de ‘normale’ deposito’s die wel onder het garantiestelsel vallen.

Helaas is het onduidelijk wat er gaat gebeuren op het gebied van hypotheken en leningen. Dat is aan de bewindvoerders die zijn aangewezen door De Nederlandsche Bank.|

Voor eventuele vragen over het Depositogarantiestelsel kan men terecht bij de website van DNB of bij haar Informatiedesk, via gratis telefoonnummer 0800-020 1068 (vandaag van 09.00 en 19.00 uur, later deze week in ieder geval tijdens kantooruren). 

Ook kunt u terecht bij Consumentenclaim. Deze stichting wil individuele rechtzaken gaan voeren namens DSB gedupeerde op basis van 'no cure, no pay'. Zij gaan daarvoor naar het Kifid of naar de gewone rechter. Mocht de claim succesvol zijn dan zal de stichting naar verwachting 20 tot 25 procent commissie vragen. De website is vanaf morgenvroeg bereikbaar.

Meer informatie en het achtergrondartikel bij de uitzending zal morgen pas beschikbaar zijn op onze site. Onze excusses hiervoor.

Forumreacties

56
  • Door Radar

Er is momenteel veel te doen om de DSB Bank. De bank van Dirk Scheringa is onder curatele geplaatst en spaarders kunnen niet meer bij hun geld. Maar wat zijn de consequenties voor de gedupeerde van de bank? Bekijk hier de uitzending Of ga naar het uitzend-item

  • Door Amsterdam_Atlanta

Hoe kan de vertegenwoordiger van de gedupeerden, Jelle Hendrickx, al in de 1ste zin openen, dat zijn regeling uitgaat van de schuld van de gedupeerden. Dit is zo nadelig voor de gedupeerden dat ze over 10 jaar nog steeds niets hebben, en nog betalen voor de lening door de DSB aangesmeerd voor koopsompolissen en provisie, waar de gedupeerden niets aan hebben. Als alle gedupeerden de schuldsanering ingaan, is de DSB ook falliet. En na 3 jaar schuldsanering kan je, je leven weer oppakken, terwijl de crisis voorbij is. En je schadeclaim tegen DSB ook beslist zal zijn.

  • Door DinieB

Ik heb sinds 1 oktober 1998 een kapitaalverzekering lopen bij de DSB bank, met de naam Hollands Welvaren. Deze verzekering loopt tot 1 oktober 2013, maar kan ik er nog vanuit gaan dat ik, met de huidige toestanden rondom DSB, wel uitbetaald ga worden?