Duur abonnement na telefoontje over prijsvraag

telefoon_man_800x628.jpg

Fraudehelpdesk waarschuwt consumenten voor telefoontjes namens Megapot.nu, Super300.nl, Fourever.eu, Win4you en Fictory.eu. Mensen die ingaan op de 'aanbieding' zitten plots vast aan een duur abonnement. Op het Forum van Radar staan ook klachten over deze telefonische verkoop.

'Mijn schoonmoeder van bijna 79 jaar, is 1,5 week geleden telefonisch benaderd, en na een gesprek kreeg ze enkele dagen later een brief op de deurmat waarin stond dat ze ingeschreven stond en vanaf juli 2015 maandelijks een bijdrage moet gaan betalen van €24,95', schrijft forumgebruiker 'kierewiet'

Het gaat om een prijsvraagabonnement, waarvoor na het telefoongesprek maandelijks geld wordt afgeschreven door Administration Service Group Europe (KvK 12068236). 'Trap niet in dit soort aanbiedingen', adviseert Fraudehelpdesk.

Is er automatisch geld geïncasseerd?

Een bedrijf mag pas automatisch incasseren wanneer je hiervoor een schriftelijke bevestiging hebt gegeven. Is dit niet gebeurd, laat het dan weten aan de Kansspelautoriteit. Je kunt het geld laten storneren (neem contact op met je bank).

Stuur ook een brief naar het bedrijf. Geef daarin aan dat het geld onterecht van de rekening is gehaald. Voorbeeldbrieven staan op de website van de ConsuWijzer.

Heb je ook klachten over dit bedrijf? Praat mee op het Forum.

Bron: Radar / Fraudehelpdesk