Pas op: Pc geblokkeerd na telefoontje 'Microsoft'

microsoftbellers-10-03-780.jpg

Opgelet: 'Microsoftbellers' blokkeren de computers van mensen die tijdens het telefoongesprek door hebben dat het om oplichting gaat!

Fraudehelpdesk waarschuwt hiervoor na een melding van een slachtoffer. De vrouw had al verschillende adviezen van de beller opgevolgd, toen ze zich realiseerde dat het om oplichting ging. Ze verbrak te verbinding, maar het kwaad was al geschied.Lees ook: Voorkom telefoonoplichting met deze tips!

Wachtwoord instellen

Volgens de Fraudehelpdesk probeert de beller een programmaatje te installeren waarmee  op afstand de computer kan worden overgenomen. In dit geval kon de oplichter na het verbreken van de telefoonverbinding een wachtwoord instellen op het apparaat van het slachtoffer.

Geld buit maken

Oplichters willen met de blokkade vermoedelijk mensen afschrikken, en hopen dat je zo bij een volgend telefoontje wel meegaat in het verhaal. Microsoftbellers proberen uiteindelijk geld bij je buit te maken.Lees ook: Pas op voor neptelefoontjes over 'computerprobleem'

Wees dus alert als je door 'Microsoft' gebeld wordt! Schakel zelf een computerexpert in als je denkt dat er iets aan je computer mankeert. Het is ook verstandig regelmatig een back-up te maken van je bestanden.

Bron: Fraudehelpdesk