Een auto huren in het buitenland? Zonder deze informatie rijd je mogelijk niet weg

30maart Huurauto.jpg

Nu er minder en minder reisrestricties zijn en het goede weer toeneemt, kiezen steeds meer mensen ervoor om lekker op vakantie te gaan. Omdat het openbaar vervoer niet in elk land zo uitgebreid is als in Nederland, is een huurauto vaak geen overbodige luxe. Maar wat moet je weten voordat je zo’n karretje boekt?

Eerder schreven wij al een onmisbaar overzicht met alle informatie die je nodig hebt voor het boeken. Deze staat vol tips over de verzekering van de auto, manieren om geld te besparen en hoe je eventueel bezwaar kunt maken. Toch zijn er een aantal kleine lettertjes die goed zijn om te verduidelijken, zodat je straks zonder stress aan de balie van het verhuurbedrijf staat.

Boek altijd met de creditcard van de bestuurder

In veel gevallen betaal je minder geld voor de verzekering van een huurauto als je via een creditcard in plaats van met je bankpas betaalt. Het is wel belangrijk dat degene die daadwerkelijk gaat rijden ook zijn of haar creditcard verbonden heeft aan de transactie. Mocht je van tevoren hebben geboekt via een externe website en de creditcard hebben gebruikt van iemand anders dan de bestuurder, dan is de kans groot dat je de auto niet meekrijgt. Bovendien zijn niet alle bedrijven gewillig om dit administratief te wijzigen, waardoor je mogelijk de gehele boeking opnieuw moet doen of ter plekke de verzekering met de pinpas van de boeker moet betalen. In beide gevallen is dat een duurder alternatief. 

Zorg dat je creditcardlimiet hoog genoeg staat

Check altijd voor je gaat wat de limiet is van je creditcard. Veel verhuurbedrijven stellen namelijk een limiet in die nét wat hoger ligt dan de standaardinstelling van de creditcard. Het is niet altijd makkelijk om je limiet zomaar te verhogen, dus het is goed om van te voren bij het verhuurbedrijf goed te informeren hoe hoog deze limiet precies moet zijn en deze voor je vertrek aan te passen. Ook betaal je vaak een additionele borg met de creditcard die je ook moet meerekenen met je limiet.

Weet wat de pincode is van je creditcard

Waar je de pincode van je bankpas zelfs in de late uurtjes nog altijd paraat hebt, weet niet iedereen de pincode van zijn of haar creditcard. Waarom zou je ook? Je hoeft het bijna nooit te gebruiken en zou haast vergeten dat het bestaat. Nou, het (internationaal) huren van een auto is een van die zeldzame momenten dat je de pincode wél nodig hebt. Zorg daarom dat je voor je op vakantie gaat de pincode uit je hoofd kent of hebt opgeslagen op een veilige plek. Een pincode wijzigen of opnieuw opvragen kan namelijk niet ter plekke, omdat deze via papieren post naar je woonadres wordt verstuurd. Daar gaat natuurlijk te veel tijd overheen en daarom is het des te belangrijker dit van te regelen. Een gewaarschuwd mens telt voor twee!