Een HEMA-tompouce voor je hond: een hondendelicatesse of onzin?

30092021 hond met tompouce.jpg

Een hond wordt ook wel de beste vriend van de mens genoemd. Natuurlijk wil je je trouwe viervoeter weleens verwennen. Hema heeft daarom iets nieuws in het assortiment: een tompouce voor de hond. Maar is een 'hondendelicatesse' nou wel nodig of is het complete onzin? Een diervoedingsdeskundige geeft antwoord!

De 'Tomwoef Kit' is een bakmix waarmee je zelf een hondentompouce kunt maken.

'Meer voor het baasje dan voor de hond'

'Maak je je hond hier nou echt gelukkig mee.' Die vraag stelde EditieNL aan diervoedingsdeskundige Esther Hagen-Plantinga. Volgens haar is het vooral iets waarmee we ons 'huisdier proberen te vermenselijken'. Het is dan ook 'meer iets voor het baasje dan voor de hond'. Volgens de deskundig gebeurt dit regelmatig: er worden wel vaker speeltjes en voedingsproducten op de markt gebracht die een soort van vergelijkbaar moeten zijn met een product voor de mens.

Ingrediënten

Hoewel het product dus niet per se 'nodig' is, meldt ze ook dat de tompouce voor de hond geen kwaad kan. 'Als er mensen zijn die het leuk vinden om te kokkerellen voor hun hond, moeten ze dat zelf weten. Zolang je je honden maar geen schade berokkent.'

In de bakmix zitten de volgende ingrediënten:

00 30092021 ingredienten tompouce.jpeg
Het etiket

'De ingrediënten van deze tompouce zijn geen dingen waarvan ik denk: dat moet je je hond niet geven', aldus de deskundige. De winkelketen meldt zelf dat je aan de bakmix 330 gram appelmoes, 65 gram wortel, 1 rijpe banaan en 300 gram lactosevrije Griekse yoghurt of roomkaas kunt toevoegen. 'Met een paar druppels sap van rode biet, granaatappel, frambozen of cranberry's kleur je de bovenkant in een mooie roze kleur.'

00 30092021 doos tompouce voor de hond.jpeg
De verpakking

Slechts een tussendoortje

Hema benadrukt dat de snack een aanvulling is op de dagelijkse voeding van de hond. Het is dus een tussendoortje. De snack is niet bedoeld voor katten, aldus de keten.