background branding

Een rookvrij pretpark krijgt de voorkeur

polluitslag_rook.jpg

Een meerderheid van de pollrespondenten (61%) is voor een rookvrij pretpark. Toch heeft 37 procent liever een pretpark waar wel gerookt mag worden.

Na Walibi past nu ook de Efteling het rookbeleid aan. De Efteling doet dat na veel klachten te hebben gekregen van bezoekers over roken in wachtrijen. Het Longfonds pleit al sinds langere tijd voor rookvrije pretparken. Radar heeft een klein draagvlakonderzoek gedaan, via een poll onder het Radar Testpanel.

505 Testpanelleden deden mee aan de poll. Op Facebook en Twitter vraagt Radar ook naar de achterliggende redenen om voor of tegen een rookverbod in pretparken te zijn.

Roken is niet voor kinderen

@GewoonErica is voor een streng rookbeleid in pretparken. ‘Roken moet verboden worden bij alle locaties waar kinderen kunnen komen, dus ook pretparken.’

Ieder zijn eigen keuze

Toch is niet iedereen het daar mee eens. Gonnie Briels geeft op Facebook aan dat een rookvrij pretpark misschien te ver gaat en pleit daarom voor rookplekken. ‘Het is echt voor niemand gezond om in een rij te staan of bij een attractie waar gerookt wordt. Verder ieder eigen keus, maar niet waar anderen er last van hebben.’ Ook Pauline Timmerman (Facebook) is voor speciale rookplekken. Volgens haar zijn de rookplekken op de stations een goed voorbeeld voor de pretparken.

Roken in de buitenlucht

Yvette van Well vertelt op Facebook dat roken in een pretparken in principe geen kwaad kan, gezien je rookt in de buitenlucht. Wel is ze van mening dat roken in wachtrijen niet hoort. Wilco Houtbewerker deelt die mening: ‘Als je in de openlucht bent mag je gerust roken. In attracties en winkeltjes natuurlijk niet. Ik kan me niet voorstellen dat een roker 8 uur zonder moet.’

Nieuwe poll

Benieuwd naar nieuwe poll die nu op www.radartestpanel.nl staat? Vul 'm hier in. Ben je nog geen lid van het Radar Testpanel, maar wil jij wel je mening mee laten tellen via onze onderzoeken, meld je dan gratis aan.