background branding

Een veilige binnenlandse vlucht in het buitenland boeken? Let dan hierop

binnenlandse_vlucht_2023.jpg

Stel je gaat op vakantie naar het buitenland en wil vanuit daar een binnenlandse vlucht boeken. Dan ben je vaak afhankelijk van vliegmaatschappijen die je (nog) niet kent. Maar hoe veilig is dat en waar moet je op letten? Radar duikt in het onderwerp.

Bekijk de 'zwarte lijst'

Er zijn een aantal luchtvaartmaatschappijen die de Europese Commissie, meestal vanwege veiligheidsredenen, op een zogeheten zwarte lijst heeft staan. Het wordt daarom afgeraden om met een van deze vliegmaatschappijen te vliegen. De volledige lijst daarvan is hier te vinden

Referenties over de vliegmaatschappijen

Als je een binnenlandse vlucht boekt in een land dat je niet kent, valt het altijd aan te raden om recensies te lezen van de vliegmaatschappij waar je boekt. Een website die dit bijhoudt is airlinequality.com. Hier kunnen consumenten die gebruik hebben gemaakt van een vliegmaatschappij hun recensies achterlaten. Zo kun je makkelijker inzien wat de goede en slechte eigenschappen zijn van de vliegmaatschappij.

Reisblogs en websites

Naast officiële instanties, zijn er vaak ook (internationale) reisblogs en websites die je in informatie over binnenlandse vluchten kunnen voorzien. In veel gevallen hebben zij ook persoonlijke ervaringen met de vliegmaatschappijen, waardoor zij vanuit hun eigen ervaring over de luchtvaartmaatschappijen kunnen vertellen.

Behalve over veiligheid, kunnen deze websites ook meer informatie bieden over de luxe en/of punctualiteit van de vliegmaatschappijen. Want naast een veilige vlucht, is het natuurlijk (zeker als je moet overstappen) ook belangrijk om te weten of jouw vliegtuig wel op tijd vliegt.

Reisadviezen ministerie

Ook is het belangrijk om altijd even de reisadviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken te controleren, van het land waar je naartoe gaat. Hier kan nuttige informatie staan over het vliegverkeer in het betreffende land.