Eerste NS-trein met gratis internet rijdt

Na jaren wachten is het eindelijk zover. De intercitytreinen van de Nederlandse Spoorwegen krijgen internet aan boord. De eerste trein met gratis internet via een WiFi-verbinding vertrekt maandag vanaf station Amsterdam Bijlmer richting Leiden.

Reizigers kunnen aan een WiFi-embleem op de deur zien of zij in een trein met internet stappen. De treinen draaien gewoon mee in de dienstregeling, ze kunnen dus overal opduiken. Aan het eind van het jaar moet 27 procent van de intercity's uitgerust zijn met internetmogelijkheden, dat komt neer op 150.000 zitplaatsen. ,,Er zullen wekelijks treinen bijkomen'', aldus een woordvoerster.

Begin 2013 moeten alle intercitytreinen van de NS zijn uitgerust met internet, dat vooralsnog gratis kan worden gebruikt. In de treinen die internet hebben, krijgen reizigers ook actuele reisinformatie voorgeschoteld via beeldschermen.

Voor het internetavontuur heeft de NS de handen ineen geslagen met telecombedrijf T-Mobile. Een eerdere poging met KPN strandde. Het ministerie van Verkeer steekt 15 miljoen euro subsidie in het project.

Bron: ANP