NS maakt wifi in trein sneller en beter

De NS gaat de internetverbinding via wifi in de treinen sneller en stabieler maken. Deze maand begint het spoorbedrijf met de vervanging van netwerkapparatuur in de treinen om een overstap op het 4G-netwerk van T-Mobile mogelijk te maken.

Een woordvoerder van de NS bevestigde zaterdag berichtgeving hierover van de NOS.

In juli moeten alle treinen zijn uitgerust met het snellere 4G-netwerk. De NS werkt nu ook met T-Mobile, maar maakt nog gebruik van het langzamere en minder betrouwbare 3G-netwerk. Momenteel is er nog geen volledig landelijke dekking, maar T-Mobile breidt de dekking van 4G in juni uit. De betere verbinding moet overal leiden tot sneller internet.

Stabieler

Behalve een snellere verbinding wil de NS wifi in de trein ook stabieler maken. Elke gebruiker krijgt een maximumsnelheid van 150 kilobyte per seconde. 'Daarmee verdelen we het internet over de gebruikers, zodat niet iemand alle bandbreedte wegtrekt als die naar een video kijkt. Met die 'fair use policy' kan iedereen mailen, nieuwssites bekijken en appen', aldus de woordvoerder. Het gebruik van wifi in de treinen blijft gratis.

Bron: ANP