Treinreizigers krijgen boete voor te laat instappen

boete_ns_800x628.jpg

Twee reizigers die op het laatste moment in de trein wilden springen hebben een boete gekregen van 460 euro. Het stel krijgt de geldstraf wegens het 'verhinderen van het openbaar vervoer'.

Het duo komt een paar minuten voor de intercity vertrekt aan op het station in Zaandam. De trein staat op het punt te vertrekken en dus besluiten de reizigers een sprintje te trekken. De deuren gaan dicht als ze binnen zijn, maar het papieren tasje dat ze bij zich hebben komt tussen de deuren te zitten.

Openen deuren

Toegesnelde conducteurs vragen via de portofoon aan de machinist om de deuren opnieuw te openen. Het stel krijgt vervolgens een boete van 460 euro (230 euro per persoon). Een van de reizigers, Sue-Yin, laat aan AT5 weten dat het openen van de deur niet nodig was geweest: er zat maar een klein stukje papier klem. Ze begrijpt ook niet waarom zij allebei een boete hebben gekregen.

'Ernstige verkeershinder'

Een woordvoerder laat aan AT5 weten niet in te kunnen gaan op dit specifieke geval, maar zegt dat een dergelijke boete opgelegd kan worden bij ernstige verhindering van het treinverkeer: 'na het fluitje instappen is heel gevaarlijk en bovendien verboden. In het verleden zijn daar ernstige ongelukken mee gebeurd.'

Hoewel het opnieuw openen van de deuren maar een minuutje kost, kan dat betekenen dat de trein verderop voor een rood sein komt te staan. Sue-Yin is niet tevreden met deze verklaring en wil een bezwaarschrift indienen.

Bron: AT5