Energievergelijkers

Als u wilt overstappen naar een andere energieleverancier, dan kunt u terecht bij talloze energievergelijkingssites. Zij rekenen voor u uit welke leverancier het beste aanbod heeft voor uw situatie. Maar hoe weet u zeker dat dit advies echt het beste is? Radar neemt de energievergelijkers onder de loep.Op 27 april besteedden wij reeds aandacht aan energie-aanbieders.Zit u vast aan een contract en wilt u toch overstappen, dan kan dat. In het artikel bij onze uitzending van 27 april 2009 leest u wat uw opties zijn.

Forumreacties

22
  • Door Radar

Als u wilt overstappen naar een andere energieleverancier dan kunt u terecht bij talloze energievergelijkingssites. Zij rekenen voor u uit welke leverancier het beste aanbod heeft voor uw situatie. Maar hoe weet u zeker dat dit advies echt het beste is? Radar neemt de energievergelijkers onder de loep.

  • Door niek.v

Een probleem bij het gebruik van energievergelijkers vind ik altijd dat het over NIEUWE gebruikers gaat. Als je dan bijv. vindt dat bedrijf X het goedkoopste voor je zou zijn, maar je zit al bij bedrijf X, dan kun je daar geen conclusies uit trekken, omdat de prijzen voor jou als bestaande gebruiker doorgaans veel hoger zijn. Je moet eerst zelf uitzoeken wat jouw huidige werkelijke tarieven zijn (wat niet zo simpel is als op het eerste gezicht lijkt). Pas dan weet je of overstappen naar een ander bedrijf voordeliger is. Het zou handig zijn als de vergelijkingssites je zouden kunnen helpen door een vergelijking mogelijk te maken met je huidige (werkelijke) situatie.

  • Door bert-1962

Ik heb mij aangemeld via gaslicht.com.Heel interesant want ik kon ong 600 euro goedkoper bij NEM , toen nog met maurice de hond.Dus deze heb ik afgesloten.Enige tijd later kreeg ik het welkomst pakket van de NEM. met bevestigings aanmelding en contractvorm plus de prijzen die ik zou moeten betalen . Na de tarieven eens goed gebestudeert te hebben zie ik tot mijn stomme verbazing op de folder staan van €0,00920 voor een kuubje gas.Nog niet eens 1 cent. Das wel heel erg goedkoop ,zo kan ik ook klanten winnen .Dus de NEM gebeld met de vraag of die prijs wel klopt. Deze deelde mij mee dat dat helemaal niet kon en dat die folders helemaal niet van de NEM zijn , dat zij zich niet hoeven te houden aan dat gene wat gaslicht.com mij heeft voorberekend.En ik had mij rechtstreeks bij NEM aan moeten melden.Ook de contractsvorm van stroom 1 jaar vast en gas 1 jaar varibel was ook niet mogelijk ,terwijl ik dit toch op het contract heb staan wat ik van de NEM heb gekregen . Met de vraag wat ik wel moet betalen voor gas en licht blijkt dat ik voor gas 10 cent meer moet betalen en voor stroom een halve cent meer moet betalen dan dat er op de folder staat.Maar ik heb het toch duidelijk allemaal zwart op wit.