Extra betalen voor Netflix als je een account deelt: mogelijk al eind 2022

11meinetflix.jpeg

Abonnees van Netflix die een account delen met vrienden of familie moeten mogelijk al in september dit jaar extra gaan betalen. Ook wil het platform een voordelig abonnement met reclame in de aanbieding hebben tegen die tijd, meldt The New York Times. 

Volgens de servicevoorwaarden van de streamingdienst mag een account ‘niet worden gedeeld met personen buiten het huishouden’. Deze regel werd echter niet streng gehandhaafd. 

Netflix wil op andere manieren inkomsten genereren

In de afgelopen maand werd duidelijk dat Netflix abonnees verloor voor het eerst in tien jaar. Volgens de dienst komt dat door inflatie, de Oekraïne-oorlog en de steeds meer opkomende concurrentie. Nu wil Netflix op andere manieren meer geld binnenhalen. 

Netflix denkt erover gunstige abonnementen met advertenties aan te bieden. Ook hopen ze meer geld te genereren door betalende abonnees die hun account willen delen met familie of vrienden meer te laten betalen. 

Abonnementen met reclame ook eind 2022

The New York Times meldt dat uit een intern bericht aan medewerkers zou blijken dat de voordelige abonnementen met reclame al in september dit jaar worden geïntroduceerd. De extra betaling voor het delen van accounts zou ook rond ‘diezelfde periode’ moeten worden ingevoerd.

Bron: NU.nl