Meer zien op Netflix? Trucs voor een groter aanbod

netflix meer keuze.jpg

Heb je Netflix tijdens de lockdown uitgekeken? De catalogus van series en films die je kunt bekijken, varieert afhankelijk van je regio en profielinstellingen. Maar er zijn manieren om een groter aanbod te ontgrendelen. 

Met een Netflix-abonnement krijg je toegang tot titels van vrijwel overal ter wereld. Maar dat betekent niet dat jouw catalogus uit álle films en series bestaat die beschikbaar zijn voor abonnees. Benieuwd naar wat anderen te zien krijgen? 

Verander je taalinstelling

Je kunt de taalinstellingen van je account aanpassen van Nederlands naar Engels. Daardoor krijg je ook de titels te zien waarvoor geen Nederlandse ondertitels voorzien worden. Dat is natuurlijk alleen handig als je Engels begrijpt.

Ga daarvoor naar 'account' en kies onder je profiel voor 'taal'. Kies voor Engels onder 'Talen voor series en films'. De weergavetaal kun je gewoon op Nederlands laten staan.

Gebruik een VPN

Om toegang te krijgen tot de tv-programma's en films die niet in je eigen land kunnen worden bekeken, kun je Netflix laten geloven dat je je in een ander land bevindt. De eenvoudigste manier om je Netflix-regio te wijzigen is via een VPN-verbinding. 

Wat is een VPN?

Een VPN (virtueel privénetwerk) laat je veilig internetten buitenshuis. De verbinding leidt jouw internetverkeer door een intermediaire server die zich in een land van jouw keuze bevindt. Het kan je echte IP-adres maskeren en vervangen door een IP-adres uit het door jou gekozen land, waardoor je huidige locatie wordt vervalst. (Een IP-adres is de unieke code die elk apparaat dat met het internet verbonden is krijgt.) 

Het 'nadeel' van een VPN: zoals bij veel zaken moet je betalen als je kwaliteit wil. Er zijn ook gratis VPN's, maar die hebben beperkte funties. De investering is wel interessant om cybercriminaliteit tegen te gaan. Een VPN versleutelt namelijk ook al je verkeer zodat niemand je activiteiten kan volgen, zelfs je internetprovider niet.

Heb je een VPN geïnstalleerd? Maak dan verbinding met een VPN-server in een door jou geselecteerd land. Als je nu naar de Netflix-website gaat, zou je automatisch moeten worden doorgestuurd naar de landensite voor de locatie van je geselecteerde server. Log nu in op Netflix, als je dat nog niet hebt gedaan, en kies je film of serie.

Ook handig op reis! Een VPN-verbinding gebruiken laat je ook overal in het buitenland naar de Netflix-catalogi van andere landen kijken. Ongeacht je locatie kun je van Netflix-regio wisselen en de titels streamen uit de catalogus van je voorkeursland. Zo kun je op reis in Frankrijk nagaan wat abonnees in het Verenigd Koninkrijk of Japan voorgeschoteld krijgen. Of je kunt gewoon het Nederlandse aanbod raadplegen, wanneer dat niet meer beschikbaar is nadat je de grens bent overschreden.

Is het toegelaten om een VPN te gebruiken voor Netflix? Netflix streamen via een VPN-verbinding is volkomen legaal, zolang je in een land bent waar VPN-gebruik legaal is. Als je in een land bent waar VPN's beperkt zijn, zoals China, Rusland of Iran, zul je de wetgeving zorgvuldig willen controleren. 

Probeer Netflix-codes

Deze tip had je vast al horen waaien, en technisch gezien ontgrendel je er niets mee. Maar door 'geheime Netflix-codes' te gebruiken, krijg je wel films en series te zien die je moeilijk had gevonden. 

Naast genres als drama, horror en kinderen, heeft Netflix zijn duizenden titels ook in 'geheime' subgenres ondergebracht. Meer dan 70.000 uiterst precieze categorieën namelijk, die met een cijfercode worden geïdentificeerd. De code 2535 bijvoorbeeld laat je 'Geestige films geregisseerd door Woody Allen' zien, 5475 brengt je naar romantische comedies en 4814 naar miniseries.

Hoe ga je te werk:

  1. Via de eerste tip in dit artikel of op het internet vind je lijsten met alle specifieke subgenres,
  2. Kopieer de code die erbij staat,
  3. Typ in je browser www.netflix.com/browse/genre/,
  4. Plak achter die link de gekopieerde code en druk op enter.