Gebruikt iemand jouw Netflix-account (nog)?

24082021 netflix.jpg

Veel mensen delen hun wachtwoord van hun Netflix-account met vrienden of familieleden. Maar heeft iemand anders jouw wachtwoord ooit gedeeld? Of zit je ex nog op je account? Benieuwd naar wie er allemaal meekijkt via jouw Netflix? Zo kun je het checken!

'Niet dat je daar last van hoeft te hebben, maar met het basisabonnement van Netflix kun je maar op één scherm tegelijk kijken, en ook bij de duurdere versies is het aantal schermen niet onbeperkt', aldus NU.nl

Wie gebruikt mijn Netflix?

Je kunt op een hele simpele manier nagaan wie er allemaal gebruikmaakt van jouw account. Volg daarvoor de volgende stappen:

  • Log via een browser in bij Netflix
  • Klik op het icoontje van je profiel (helemaal rechtsboven in het scherm)
  • Klik op 'Account'
  • Scroll nu naar 'Settings' (Instellingen)
  • Klik op 'Recent device streaming activity'
  • Hier zie je een overzicht van alle apparaten die onlangs zijn ingelogd op jouw account. Je ziet het soort apparaat, zoals tv, pc of telefoon, het IP-adres en de bijbehorende locatie. Het gaat hier om de provincie van de gebruiker. 

Onbekende apparaten en locatie

Als er apparaten tussenstaan die jij niet kent, weet je dat iemand anders gebruikmaakt van jouw account. Op basis van de locatie en het tijdstip, kun je meestal wel inschatten wie het is geweest. Bij twijfel kun je altijd je account opschonen.

Netflix-account opschonen

Maar wat is dan de volgende stap? Netflix biedt niet de mogelijkheid om individuele apparaten los te koppelen. Wel kun je alle apparaten uitloggen via 'Sign out of all devices' (staat ook in dezelfde accountinstellingen) en je wachtwoord wijzigen via 'Change password'. Deze optie kun je eveneens in het instellingenscherm vinden, maar dan helemaal bovenaan. Uiteraard kun je je wachtwoord dan weer delen met mensen die wél gebruik mogen maken van je Netflix. 

Bron: Nu.nl