Felle kritiek op Mandemakers, keukenbedrijf past beleid aan

libelletv-mandemakers780.jpg

Mandemakers Keukens onderdeel van De Mandemakers Groep past haar aankoopbeleid aan en wil problemen die consumenten met het bedrijf hebben oplossen. Dat heeft directeur Robbert Coppens gisterenavond toegezegd in het KRO-NCRV -programma Jinek.

De Mandemakers Groep* past na commotie op sociale media de annuleringsvoorwaarden aan. Het bedrijf zegt dat klanten hun bestelling straks binnen twee dagen gratis kunnen annuleren.

Social Media druk

Aanleiding voor het besluit is kritiek van klanten op sociale media. Die klaagden dat ze tot 30 procent van de aankoopwaarde van hun keuken moesten betalen, ook als die nog niet in productie was genomen.

De situatie ontspoorde toen Libelle-vlogster Christien Wynia verhaal ging halen bij een filiaal van het bedrijf en aangevallen werd door een medewerker. Het betreffende filmpje werd massaal gedeeld op social media. De medewerker staat inmiddels op non-actief. Eerder hadden twee Youtubers, Thijs Meeuwsen en Joep ten Hove, al een berg mest voor het hoofdkantoor in Waalwijk gedumpt, onder het motto 'Wie stront verkoopt, kan stront verwachten'.

Directeur Coppens: 'Wij maken fouten'

Coppens biedt in de talkshow excuses aan de vlogster die aangevallen is. 'Dit had nooit mogen plaats vinden'. Op de vraag hoe de sfeer op kantoor is antwoordt de directeur: 'Bij ons op kantoor is het heel hectisch, wij zijn een bedrijf waar 5200 man werken, we bestaan 40 jaar, dit komt als een mokerslag aan, dit doet echt pijn' (...) 'Wij maken fouten, dit had niet mogen plaatsvinden'.

Aanpassing beleid

De Mandemakers Groep zegt nu dat een tevreden klant veel waardevoller is dan het in rekening brengen van annuleringskosten. Wie na 31 maart een keuken of badkamer koopt, een offerte tekent en zich binnen twee dagen toch bedenkt, kan de bestelling gratis afzeggen. Overigens heeft directeur Coppens in Jinek al laten weten dat: 'Iedere klacht die er nu al over annulering is, zullen wij nu al oplossen, in die geest van de regeling'.

Levendige discussie op Radar Forum

Op het forum van Radar is een levendige discussie over Brugman medewerkers, onderdeel van De Mandemakers Groep.Naar het topic* De Mandemakers Groep bestaat uit Mandemakers Keukens, Brugman, Woonexpress, Keuken Kampioen, Keuken Concurrent, Keukenloods, Wooning, Nieuwenhuis, Morres Wonen, Sanders Meubelstad, Grando, Tulp, Montel, Küchen Direct, Svea en Piet Klerkx.

Bron: NOS / Libelle / BNDeStem

Afbeelding: LibelleTV