background branding

Fitbit roept smartwatch terug wegens brandwondengevaar: 'Stop met het gebruik van je Ionic'

03032022-fitbit.jpg

Techbedrijf Fitbit roept bijna 1,7 miljoen smartwatches van het model Ionic terug. De batterij in de slimme horloges kan oververhit raken en zo brandwonden veroorzaken, waarschuwt het bedrijf in een persbericht. 

Volgens de Amerikaanse Consumer Product Safety Commission zijn er zeker 115 gevallen bekend waarbij de batterij in de Ionic-smartwatch heet werd. In 78 gevallen liepen mensen daardoor brandwonden op. Bij twee consumenten was er sprake van een derdegraads brandwond.

De Ionic werd in 2017 als eerste smartwatch van Fitbit op de markt gezet en wordt sinds 2020 niet meer geproduceerd. Van het apparaat zijn er zo’n 1,7 miljoen over de toonbank gegaan. 'Als je in het bezit bent van een Fitbit Ionic, stop dan met het gebruik van je apparaat,' meldt het bedrijf op de website. De terugroepactie heeft geen betrekking of invloed op andere Fitbit smartwatches of trackers.

Terugbetaling en kortingsbonnen

Fitbit betaalt gedupeerde klanten 229 dollar, omgerekend 206 euro. Het door Google overgenomen bedrijf geeft daarnaast kortingsbonnen uit voor nieuwe aankopen bij het smartwatchbedrijf. Gebruikers kunnen een verzoek doen tot terugbetaling op de website. 

Bron: ANP/Fitbit